Reutum 1 speelt ook volgend seizoen in de derde klasse

Het eerste elftal van VV Reutum heeft zich op eerste pinksterdag veilig weten te spelen en komt dus volgend jaar opnieuw uit in de derde klasse.

Bij 1 Reutum was keeper Ruben Groothuis afwezig en hij werd goed vervangen door Kevin Tulk, Wout Slaghekke nam de rechtsbackpositie over van Roel Mensink en mocht ook weer in de basis starten.

Vanaf begin af aan toonde Reutum 1 dat het de 3 punten in eigen huis wilde houden. Bij balbezit werd Sportclub Enschede flink afgejaagd en dit sorteerde al snel in enkele kansen. Lindsay Moncherry werd gevaarlijk met een schot in de verre hoek en even later schoot Sam Holsink net over na een voorzet van Mark Morskieft.

Na 10 minuten spelen opende Reutum 1 de score. Ron Brunninkhuis onderschepte de bal op het middenveld en speelde af op Stijn Slaghekke. Stijn speelde zich goed vrij en schoot laag binnen. Hierna kwam Sportclub Enschede beter aan het voetballen. Het liet goed de bal rond gaan en dwong Reutum 1 zo meer naar achteren.

Na 20 minuten kwam het dan ook op gelijke hoogte. Er werd geen druk gezet op een middenvelder van de gasten en zijn schot belandde in het net achter Kevin Tulk. Even had Reutum 1 het moeilijk maar met veel passie en strijd kwam het toch weer op voorsprong. Mark veroverde de bal op het middenveld en kon op het doel van Sportclub Enschede af, hij legde breed op Sam en zo kon Sam zijn eerste competitietreffer maken voor het eerste elftal van Reutum, dit betekende tevens de ruststand.

Na rust had Sportclub Enschede het betere van het spel. Reutum werd veelal teruggedrongen en de fanatieke eerste helft had veel kracht gekost. Toch stond het goed opgesteld en zo had Sportclub Enschede moeite om tot grote kansen te komen.

Het bleef lang billen knijpen voor Reutum 1 met een 2-1 voorsprong, maar in de 80e minuut maakte Ron de bevrijdende 3-1. De keeper van Sportclub Enschede wist een schot van Jord van der Aa niet goed naar de zijkant te boksen en Ron was snel bij de bal om deze binnen te schieten. Sportclub Enschede werd echter al gauw weer gevaarlijk. Een corner werd goed verlengd maar Ron was opnieuw belangrijk toen hij de bal van de lijn haalde.

Zo’n minuten voor het einde was het eindelijk tijd voor een wissel waar menig Reutum supporter lang naar heeft uitgekeken. Rick Nijenkamp werd onder luid applaus in het veld gebracht om zo eindelijk zijn speelminuten in het eerste team te maken. Rick leek zelfs nog even gevaarlijk te worden bij de eerste paal, maar helaas wist een verdediger van Sportclub Enschede de bal net voor zijn voeten weg te werken.

Na 90 minuten spelen floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Door deze 3-1 overwinning heeft Reutum 1 zich verzekerd van handhaving en hoeft het niet uit te komen in de nacompetitie om degradatie. Een knappe prestatie voor de ploeg.

Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. Dan wordt er uit gespeeld bij Juventa in Wierden. Tevens betekent dit de afscheidswedstrijd voor trainer/coach Mark Wijnreder.