Reutum 1 verslaat Juventa met ruime cijfers en pakt de derde periode

Het eerste elftal van VV Reutum heeft Mark Wijnreder een prachtig afscheidscadeau gegeven door met duidelijke cijfers van Juventa’12 te winnen en zo de derde periode te pakken

In Wierden wist het met 0-7 van Juventa weten te winnen. Door deze ruime overwinning en het feit dat Barbaros wist te winnen van De Tukkers heeft Reutum ook nog eens beslag gelegd op de derde periode. Hierdoor staat er minimaal nog één wedstrijd voor de nacompetitie op het programma.

Al vrij snel wist Reutum 1 dat het een makkelijke middag tegemoet ging want het stond al snel op een ruime voorsprong. Na één minuut spelen was het Jord van der Aa dat Reutum op voorsprong bracht na een kopbal in de verre hoek. Kort daarna wisten Stijn Slaghekke en Mark Morskieft de voorsprong uit te breiden naar 0-3 na opnieuw een rake kopbal en een laag schoot. Het werd Reutum 1 niet lastig gemaakt door Juventa en het kon rustig combineren tot aan het doel van de gastheren.

Reutum 1 werd na de ruime voorsprong nog vele malen gevaarlijk, o.a. Stijn raakte de paal en de lat, maar treffers lieten op zich wachten. Juventa leek een aansluitingstreffer te maken maar een kopbal werd knap gepakt door Ruben Groothuis. Voor rust wist Reutum 1 in korte tijd alsnog 2 treffers bij te maken. Eerst was het opnieuw Stijn Slaghekke die wist te scoren, na een prachtige actie wist hij makkelijk de keeper te passeren. Daarna was het Ramon Eerdman die van ongeveer 25 meter wist binnen te schieten. Zodoende ging Reutum met een 0-5 voorsprong de rust in.

De tweede helft nam Reutum 1 het gas logischerwijs terug. Er werd een lager baltempo maar desondanks kreeg het nog alle tijd en ruimte om gevaar te stichtten. Nadat Mark Morskieft in het strafschopgebied werd neergelegd was het de eer aan Luuk Mensink om zijn eerste competitiedoelpunt te maken. Hij twijfelde niet en schoot de penalty beheerst binnen.

Stijn Slaghekke maakte er even later 0-7 van. Na opnieuw een goede actie krulde hij de bal mooi richting de rechterbovenhoek. Reutum kreeg hierna nog kansen om de voorsprong verder uit te breiden maar het wist niet volledig te profiteren van de geboden kansen. Na 90 minuten spelen floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Reutum 1 heeft het seizoen zodoende afgesloten met een knappe zevende plek en tevens heeft het de derde periode behaald, iets unieks in de historie.

Na afloop werd er op De Kottenbrei uitgebreid stilgestaan bij het naderende afscheid van trainer Mark Wijnreder. Er werden mooie woorden gesproken en er werd geproost op een fantastisch dienstverband van maar liefst 6 seizoenen. Zowel de club als hijzelf kunnen terug kijken op een mooie en succesvolle periode met als hoogtepunt de promotie naar de derde klasse.

Aankomende zondag wordt in de nacompetitie gestreden tegen Robur et Velocitas. Om 14.30 uur wordt er in Apeldoorn afgetrapt.