Meiden van Canisius in de startblokken voor het WK scholenvolleybal

Voor de vierde keer op rij zal een meisjesvolleybalteam van Canisius het land vertegenwoordigen op het WK scholenvolleybal.

Na Toulon in 2012, Espinho in 2014, Belgrado in 2016 zal Brno in Tsjechië dit jaar de arena zijn waar de oranje delegatie zal strijden om een plek in de top 16! 29 landen nemen deel aan dit mondiale toernooi.

Meiden van diverse volleybalclubs uit de gemeente Tubbergen (Krekkers uit Harbrinkhoek, Tornado uit Geesteren en Dynamo uit Tubbergen) hebben hun krachten gebundeld en zullen samen de strijd aangaan. Deze meiden zijn allen afkomstig uit de Volleybalschool van Canisius (VSC).

Naast het Nederlandse meisjesteam zal er ook een jongensteam van Bonhoeffer College uit Enschede afreizen. Gezamenlijk vormen deze 2 teams met hun begeleiding de Nederlandse delegatie. Het afgelopen schooljaar stond voor beide teams in het teken van teambuilding, trainen, het spelen van oefenwedstrijden en ervoor zorgen dan de benodigde sponsorgelden bij elkaar werd gehaald. “Met succes, want er werden diverse acties uitgevoerd en we wisten vele bedrijven zover te krijgen om ons te sponsoren”, vertelt teamverzorger Brenda Haselbekke.

Onder leiding van trainer/coach Thijs Oosting en manager Erwin Elfrink is er getracht om een hecht team te formeren dat voor elkaar door het vuur wil gaan. Eén van de meiden was er in Belgrado ook bij en zij weet dan ook als geen ander dat deelname een fantastische beleving is. Naast het genieten zal het team ook keihard moeten werken om zich tussen al het volleybalgeweld staande te houden.

In Belgrado werd de 10e plek behaald. Gelukkig mogen de meiden rekenen op flinke support, want veel ouders reizen af naar Brno om daar zowel het jongens als meisjesteam aan te moedigen. Dit jaar spelen de Canisius-meiden hun eerste wedstrijden in de poulefase tegen India, Frankrijk en Cyprus en voor het jongensteam wacht Polen en Duitsland. Hoe het daarna verder zal gaan, wordt bepaald in de poulefase. Haselbekke: “Voor ons zijn het nu al winnaars!”

Deelnemers

De volgende meiden vormen het WK-team van Canisius: Eline Rohaan, Madee ten Berge, Lot Roelofs, Sanne Hemmer, Femke Gehring, Heleen Timmerman, Babeth Slag, Lynn Veltmaat, Marije Veldhuis, Mandy Weghorst, Sophie van Heumen en Minouk Hilgenberg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen