JO11-1 van TVC’28 kroont zich op laatste speeldag tot kampioen

JO11-1 van TVC'28
Foto: Dick de Jong

Op de laatste dag van de reguliere competitie stond de inhaalwedstrijd tegen de koploper op het programma voor JO11-1 van TVC’28.

Met een achterstand van 3 punten, maar met een beter doelsaldo, moest er gewonnen worden om de koppositie in deze tweede klasse over te nemen van DES.

Na een goede warming-up, een sfeeractie van thuisploeg en een ongelofelijke yell vanuit het team van TVC’28 kon de kampioenswedstrijd beginnen. In de openingsfase was het de thuisploeg die de zenuwen beter in bedwang had. DES kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar tot een echte kans kwamen ze niet.

Hierna kropen de manschappen van Wiebe Penterman en Dick de Jong meer uit hun schulp. Er werd gevoetbald en er kwamen kansen voor beide ploegen over en weer. Tot tweemaal toe werd een schot van de Tubbergse ploeg van de lijn gehaald, terwijl aan de andere kant gelegenheidskeeper Dirk Stokkelaar met zijn voet een aanvaller van DES van het scoren hield en een snoeihard afstandsschot op de lat uiteen zag spatten. Beide ploegen gingen dan ook terecht de rust in met een 0-0 stand.

In de tweede helft kwam de Tubbergenaren beter uit de startblokken. Er werd goed gecombineerd en de ruimtes werden steeds beter benut. Na 5 minuten spelen in het tweede bedrijf was het dan ook al raak. Een snelle combinatie vanuit de achterhoede zorgde ervoor dat een meter of 15 van het doel van DES Mats van Langen de ruimte kreeg. Hij aarzelde geen moment, draaide open en schoot. Buiten het bereik van de keeper belande de bal hoog in het doel van DES: 0-1. JO11-1 van TVC’28 was virtueel kampioen, maar met nog 20 minuten te spelen was er nog van alles mogelijk. Het was echter de ploeg uit Tubbergen dat door bleef drukken. Een rush van aanvoerder Wout Harmelink over de linkerkant werd na een perfecte voorzet gepromoveerd tot doelpunt door Siem Busscher: 0-2.

Met nog een kwartier te spelen zag het er erg goed uit. De jeugd van TVC’28 bleef hierna voetballend de beter ploeg. DES nam meer risico door meer naar voren te gaan, waardoor de bezoekers vrijuit konden counteren. Een afgeslagen aanval zorgde voor een terecht gegeven corner, die goed werd ingekopt door Ids Halbesma: 0-3.

Hierna kreeg DES iets meer de bovenliggende hand. Er werd gedrukt en met nog een kleine 10 minuten te spelen werd de bal bij het doel van TVC niet goed weggewerkt. De aanvaller van DES wist wel raad met dit buitenkansje en schoot raak in de verre hoek: 1-3. Direct vanuit de aftrap veroverde DES de bal meteen weer en tekende aan voor de volgende kans, die wild voorlangs werd geschoten.

De spelers van TVC’28 bleven echter rustig en met nog een paar minuten op de klok tekende Ryan Alberink aan voor de 1-4. Een prachtige combinatie werd feilloos binne geschoten door de verdediger.

Een paar minuten later vond de scheids het welletjes en kon er feest gevierd worden door het jongensteam van TVC’28. Op doelsaldo in de laatste speelronde kampioen worden van de directe concurrent, een beter sprookje bestaat er niet. De teamleden danken sponsoren Reisbureau Kroeze en Patrick Alberink Schilderwerken voor hun steun.

Reacties

article
60275
Op de laatste dag van de reguliere competitie stond de inhaalwedstrijd tegen de koploper op
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20180612/jo11-1-tvc28-kroont-zich-op-laatste-speeldag-tot-kampioen/
2018-06-12T10:44:37+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/06/12092229/KampioenE1-e1528788197971.jpg
Sport