Leerlingen van Canisius winnen op Olympic Moves

Afgelopen vrijdag hebben 6 teams van Canisius meegedaan aan de landelijke finale van Olympic Moves, waarbij ze 4 keer een top 3 plek weten te veroveren.

Na de regionale finales in april hebben 6 teams zich geplaatst voor de landelijke finales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland en in 2003 opgericht door KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland. Aan het evenement doen meer dan 300 scholen mee, verdeeld onder 16 verschillende sporten. Een finaleplek is dus niet zomaar wat.

Canisius Classes

Het Canisius college zet veel in op sport. Leerlingen die uitblinken in een sport en topsport beoefenen krijgen vol op de ruimte om te groeien en te ontwikkelen in die sport. Daarnaast is de school afgelopen januari begonnen met een pilot om bij jonge volleybaltalenten het maximale uit hun talent te halen. Ook kunnen leerlingen zich verder in sport verdiepen tijdens de Canisius Classes. Dit allemaal heeft zijn vruchten afgeworpen, want de leerlingen hebben flink wat prijzen binnengesleept:

  • Streetball dames – 1e en 2e plek
  • Volleybal dames – 2e plek
  • Handbal dames – 2e plek
  • Voetbal heren – 4e plek
  • Veldloop – 11e en 13e plek

Het evenement werd gehouden rondom sportcentrum Papendal in Arnhem. Per bus zijn de leerlingen en trainers afgelopen vrijdag naar het zuiden afgereisd. Daar konden de leerlingen naast prestaties in het sporten leveren, ook naar concerten en speeches kijken en luisteren van verschillende Nederlandse artiesten en topsporters.

WK schoolvolleybal

Naast de prestaties die er afgelopen weekend in Arnhem zijn geleverd, zijn er aan de andere kant van Europa ook topprestaties geleverd door Canisianen. Op het WK schoolvolleybal in Brno (Tsjechië), speelden het topteam volleybalmeiden van het Canisius 6 wedstrijden waarvan ze er 2 wonnen tegen België en Denemarken.

Deze wereldkampioenschap scholenvolleybal is alweer de vierde waar het Canisius zich voor heeft geplaatst.

Reacties

gallery
60271
Afgelopen vrijdag hebben 6 teams van Canisius meegedaan aan de landelijke finale van Olympic Moves,
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20180612/leerlingen-canisius-winnen-op-olympic-moves/
2018-06-12T09:18:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/06/12091206/streetball-e1528787560301.jpg
Sport