Grootste editie ooit van CSI Twente in 2019

Gert-Jan Bruggink feliciteert winnaar Antonio Alfonso
Foto: Willem Pfeiffer/www.hippischtwente.nl

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen soms ver vooruit.

De organisatie van CSI Twente heeft het evenement van dit jaar nog maar net afgesloten, of de voorbereidingen voor de speciale editie van 2019 zijn alweer volop begonnen. Dan is het paardenevenement in Geesteren zowel bij het springen als de dressuur het decor uit de reeks om de FEI Nations Cup. Zodoende krijgt het toernooi er met een vijfde ster ook meteen de hoogst mogelijke kwalificatie bij.

Programmawisseling

De toewijzing van de landenwedstrijden leidt ertoe dat de inrichting van het evenement er ook anders zal gaan uitzien dan gebruikelijk. De kans is bijvoorbeeld groot dat de Grote Prijs van Twente al op vrijdag wordt verreden. De landenontmoetingen in beide disciplines zullen waarschijnlijk op zondag plaatsvinden. “Daar neigt het wel toe”, bevestigt medeorganisator Rob Maathuis, “al zijn we daar nog niet helemaal uit. We willen dit jaar even aanzien hoe het op andere concoursen gaat waar de Nations Cup op zondag wordt verreden en de Grote Prijs op vrijdag, zoals dit weekend in Rotterdam, en wat daarop de reacties zijn. Ook de mogelijkheden voor maximale tv-aandacht spelen hierbij ook een rol.”

De slag om de arm geldt ook voor de exacte data van het 45e CSI Twente, die voorlopig als zevendaagse staan gepland van maandag 17 t/m 23 juni 2019. “Ons evenement duurt nu 6 dagen en we denken de maandag erbij nodig te hebben om ons normale programma op een goede manier te kunnen inpassen”, aldus Maathuis. “Maar ook dat gaan we nog nauwkeurig bekijken.”

Dressuur op zandpiste

Vast staat al wel dat de internationale topwedstrijden dressuur zullen worden afgewerkt op de zandpiste van het Erve Maathuis. Maathuis: “Na de grand prix zal de kür op muziek daar op zaterdag in de vooravond het hoogtepunt worden, een dag voor de landenwedstrijd springen. De grand prix en kür op muziek tellen beide mee voor het landenklassement.”

Die zal zich afspelen op de dit jaar al in uitstekende staat verkerende grasbodem. “Dat was inderdaad al een groot pluspunt, maar in het najaar gaan we die nóg een keer speciaal onder handen nemen, zodat die in 2019 echt perfect is.” Het inspringterrein is eerder dit jaar al grondig gerenoveerd.

Etages

Mede i.v.m. de landenwedstrijden verrijzen er in 2019 aan de korte zijde naast het strodorp een 2 etages hoog tentencomplex om plaats te kunnen bieden aan de internationale gasten van de FEI, de hoofdsponsor en de ruiters die op 5-sterrenniveau acteren. Het grand-café De Peerdenstal krijgt extra capaciteit in de richting van de inspringpiste en de tribunes rond de zandpiste worden op een verhoging van een meter geplaatst om optimale zichtlijnen te garanderen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden