Derde plaats op het NK voor Jolly Jumpers U14

Jolly Jumpers onder 14 jaar heeft een bronzen medaille gewonnen tijdens de Nederlandse kampioenschappen.

Zaterdag 16 juni speelde Jolly Jumpers U14 de tweede NK-dag in Utrecht. Er stonden twee wedstrijden op het programma; de halve finale en de (troost)finale. Op de eerste NK-dag op zaterdag 2 juni wist het team reeds de kwartfinales te winnen.

Speelsters en coaches vertrokken ’s ochtends om 09.00 uur bij de Burgemeester Verdegaalhal richting Utrecht. Om 10.00 uur vertrokken de ouders en andere supporters om het team aan te moedigen.

Halve finale

De halve finale werd om 12.00 uur gespeeld tegen BC Leiden, een klein en snel team. Jolly Jumpers begon het eerste kwart scherp; het team wist een sterke verdediging neer te zetten, wat weer leidde tot mooie scores. Eindstand eerste kwart: 18-14 voor Jolly Jumpers.

Het tweede kwart was een goede voortzetting van het eerste. De Tubbergse basketballers hadden wat moeite met de eigen aanval, maar de verdediging stond als een huis. Daardoor gingen de Jumpers de rust in met een voorsprong van 34-28.

Het derde kwart kwam BC Leiden erg goed uit de kleedkamer. Ze waren net iets feller waardoor de Jumpers soms onnodig balverlies leed. Leiden maakte daar handig gebruik van door fastbreaks te lopen die resulteerden in scores. Einstand derde kwart: 44-41 voor Jolly Jumpers.

Het beslissende vierde kwart werd een hele spannende, waarbij ook de supporters alles uit de kast haalden. BC Leiden bleef snelheid houden naar de basket, waar de Jumpers erg veel moeite mee hadden. Echter ook de Tubbergse dames wisten regelmatig de ring te vinden, waardoor de stand gedurende het kwart gelijk opging. Uiteindelijk wist BC Leiden aan het langste eind te trekken en wint de wedstrijd met 59-62.

De meiden waren erg teleurgesteld, maar moesten snel omschakelen want de troostfinale tegen Dozy Den Helder werd slechts 15 minuten later gespeeld. De meiden waren eensgezind en wilden hoe dan ook die 3e plek binnenslepen en winnen van Dozy.

Troostfinale

In de troostfinale, spelend om de plekken 3 en 4 van het NK, liet Jolly Jumpers direct zien dat zij van plan waren om die 3e plaats binnen te slepen. Mooi samenspel resulterend in scores en Den Helder had erg veel moeite met de snelheid uit Tubbergen. Eindstand eerste kwart: 29-9 voor Jolly Jumpers.

In het tweede kwart kon er veel gewisseld worden aan Tubbergse zijde, zodat iedereen kon spelen. Jolly Jumpers ging door met mooie acties naar de basket en er werden zelfs mooie driepunters gemaakt. Den Helder zag onvoldoende kans om de Tubbergse meiden af te stoppen. Eindstand tweede kwart: 43-17 voor Jolly Jumpers.

Het derde kwart bleven de speelsters erg hard werken, wel kregen ze iets meer moeite met de aanvallen van Den Helder. Den Helder werd ook feller in de verdediging, waardoor Jolly Jumpers niet veel kon scoren in dit kwart. Eindstand derde kwart: 49-28 voor Jolly Jumpers.

Het vierde kwart zetten de Jumpers een tandje bij om zich te verzekeren van die derde plek. Met resultaat; de wedstrijd werd gewonnen met 76-41.

Coaches Anna Steggink en Miranda Blokhorst zijn erg tevreden. “De speelsters zijn toch maar derde van Nederland geworden, een knappe prestatie!”, aldus Anna Steggink. Dat ook de speelsters tevreden waren met het resultaat was te merken. Voordat men begon aan de terugreis werden beide coaches door de speelsters onder de douche gezet. Eenmaal terug in Tubbergen werd de NK-dag afgesloten met een hapje en drankje, aangeboden door de vereniging, bij MarCant.