Molenruiters trakteren Langeveen op glansrijk evenement

Paardrijvereniging de Molenruiters vierde afgelopen weekend het 50-jarig bestaan.

Langeveen is daarbij getrakteerd op een concours van hoogstaand niveau. Er werden meer dan 1300 starts geteld, een groei van meer dan 30%.

Jubileum

De jubileumcommissie had koste noch moeite gespaard om het terrein op het mooie terrein, ‘De Veldboer’ geheten, aan te kleden. Tijdens de druk bezochte receptie sprak de zichtbaar trotse voorzitter Edmond Geers zijn dank uit aan alle vrijwilligers en sponsoren welke dit sportieve evenement mogelijk maken.

Vervolgens nam Gerard Stamsnieder, oprichter en eerste voorzitter van de Molenruiters, het woord. Hij trakteerde de gasten op een humoristische speech. Hij vertelde onder andere op welke wijze medeoprichter Gerard Oude Hendriksman werd gestrikt om in het bestuur te komen. ‘De Vleier’, zoals hij in het Twents wordt genoemd, “wet hoe hij an geld mot kom’n en zo’n kearl han’n wie neudig”, zo sprak Stamsnieder de aanwezige gasten toe.

Het jubileumfeest werd afgesloten met een spetterend optreden van artiest Richard Duinkerk, die zorgde voor een geweldige sfeer in de fraai aangeklede feesttent.

Grote Prijs van Langeveen

In alle rubrieken was er sprake van een groot deelnemersveld. Zondagmiddag werd in de ZZ -rubriek gereden om de Grote Prijs van Langeveen. Gestreden werd om een internationale startplek bij het CSI Twente welke weer in 2019 gaat plaatsvinden.

De honderden bezoekers zagen dat op een hoogte van 1,35 meter deze strijd werd beslist door Eric ten Cate met zijn paard ECW Blue Sky. De ruiter uit Geesteren prolongeerde daarmee zijn titel.

In de Z-rubriek ging de Langeveense ruiter Peter Olthof met zijn paard Weidehuis Hummer-n met de eerste prijs ervan door, na een strijd om slechts één honderdste van een seconde. De bekende parcoursbouwer Jack Meuleman had mooi parcours uitgedacht en de lat was erg hoog gelegd, waardoor er sprake was van een prestatie van formaat.

Zinderende strijd

Dat de hippische sport populair is, blijkt uit de strijd welke tijdens de ponywedstrijden plaatsvond. Vanuit heel Nederland kwamen zaterdag de jonge ruiters en amazones met hun ouders naar het veendorp afgereisd. Vele geldprijzen waren te winnen de beste combinaties kwamen zondag terug voor de zinderende finale, waarin werd gestreden voor de eer en de hoofdprijs van een minuutje gratis winkelen. Deze prijs werd uiteindelijk gewonnen door Merle Bodde met haar pony Viva la Vida. Zij was net een paar seconden sneller dat de nummers 2 en 3, te weten Maud Reekers met pony Binky en Nadieh Oude Wesselink met Dusty.

Pure gezelligheid

Door het fantastische weer kwamen honderden mensen naar de tent welke uitzicht bood over het fraai ingerichte terrein. De organisatie van dit mooie regionale concours hippique wat de gemeente Tubbergen rijk is, kijkt terug op een erg geslaagd evenement en is alle sponsoren en vrijwilligers dankbaar voor hun bijdrage en inzet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen