Roy Huzink legt Phenix het zwijgen op

Het eerste elftal van VV Manderveen reisde vandaag vol vertrouwen af naar de Balkan veste in Enschede, waar vandaag de wedstrijd tegen Phenix op het programma stond.

Na een vrij weekend te hebben gehad welke werd besteed aan een teamuitje, waar overigens niet iedereen ongeschonden van af is gekomen, onder andere De Barre schitterde deze gehele week van afwezigheid wegens blessureleed opgelopen tijdens dit feest, was het dit weekend tijd om aan te treden tegen Phenix.

Tom Wessels mocht vandaag rust houden, aangezien hij ook vanmorgen iets te veel rust nam en uit bed werd getrommeld.

Met een zeer gemotiveerd elftal werd er afgereisd richting het thuishonk van Phenix. Met een verrassende opstelling begon de wedstrijd om stipt 14 uur. Manderveen 1, dat de eerste 10 minuten slap aan de wedstrijd begon, kreeg na een slap begin toch grip op de wedstrijd – wat resulteerde in enkele kansen. Na een paar uitgekiende steekballen vanuit het middenveld ontstonden de eerste grote problemen voor Phenix, met name Gijs Wesselink en Wout Wesselink lieten de kansen de eerste 30 minuten liggen.

Na een half uur voetballen was dan eindelijk de verdiende voorsprong daar voor de mannen van Manderveen 1. Hiervoor werd een prachtige aanval opgestart door Mark Haarhuis, waarna Wout Wesselink koelbloedig als altijd raak wist te schieten: 0-1.

Phenix begon na de 0-1 feller te voetballen, maar bleven de grote kansen voor Manderveen 1.

Zo’n 5 minuten voor rust werd een doelpunt van Roy ‘El Toro’ Huzink afgevlagd wegens buitenspel. Hierdoor gingen de mannen van Manderveen 1 met een krappe voorsprong rusten.

De eerste 10 minuten van de tweede helft begon Manderveen 1 net zo slap als de genuttigde thee tijdens de rust, waardoor Phenix – na miscommunicatie tussen doelman en verdediging – op gelijke hoogte wist te komen.

Phenix zette vervolgens steeds meer druk op de verdediging van Manderveen 1, maar zij wisten dit niet om te zetten in meer doelpunten.

Stef Aman werd in de 60e minuut naar de kant gehaald, iets wat hij zelf omschrijft als een publiekswissel. Kas Rikmanspoel werd toen ingebracht. Omdat Phenix steeds meer druk begon te zetten ontstonden er meer en meer ruimtes op het middenveld, iets waar de creatieve middenvelders van Manderveen 1 wel raad mee wisten. Na een prachtige steekbal van Roy Huzink met buitenkant voet, wist Wout Wesselink koel af te ronden en de 1-2 op het scorebord te zetten.

De wedstrijd bleef op en neer gaan tot Roy Huzink in de 80e minuut de bal verwoestend in de onderhoek schoof en tekende voor de 1-3, wat overigens ook de einduitslag was.

Volgende week treed VV Manderveen1 aan tegen koploper Berghuizen.