Jolly Jumpers 1 delft het onderspit tegen Lekdetec

Zaterdag stond er, na een reeks aan thuiswedstrijden, weer een uitwedstrijd op het programma voor het eerste damesteam van Jolly Jumpers.

De Jumpers reisden af naar Bemmel en om 20:30 uur startte de eredivisiewedstrijd. Beide ploegen begonnen rommelig en wisten de basket niet goed te vinden. Het eerste kwart eindigde in een 14-12 voorsprong voor Lekdetec.

In het tweede kwart lieten de Tubbergenaren zien als een team te kunnen spelen: er werd hard gewerkt, de schoten vielen en de verdediging zat dicht. Dit resulteerde in een kleine voorsprong in de rust (23-25) voor de dames.

Met goede moed begonnen de roodhemden dan ook aan het beruchte derde kwart. Ook deze wedstrijd werd er niet scherp aan de tweede helft begonnen en zo werd de kleine voorsprong omgezet in een achterstand van 46-37 aan het einde van het derde kwart.

Gedurende het vierde kwart kwam er weer wat meer energie op de vloer, maar dit was niet genoeg om de overwinning mee te nemen naar Tubbergen. Eindstand 51-61 voor Lekdetec.

De volgende pot is weer een thuiswedstrijd. Op woensdag 12 december om 20:30 uur zal woren gestreden tegen de huidige nummer 2 uit de competitie, 4Consult/Binnenland, in sportcentrum De Vlaskoel te Tubbergen.