“Als je niet kan winnen, zorg dan dat je niet verliest”

Foto: VKC'03

Zaterdagavond kwam de nummer twee van de competitie, Schuurman uit Borculo, op bezoek in Tubbergen.

Gezien de uitslagen van de jaren ervoor wisten de dames van VKC’03 dat ze niet geheel kansloos waren. Maar de stand dit jaar doet wel anders voor, want ze staan namelijk negende op de ranglijst.

De opdracht van coach Rob Kienhuis was duidelijk: volle press op het gehele veld en “als je niet kan winnen, zorg dan dat je niet verliest”.

Het waren de dames uit Borculo die het initiatief namen en de voorsprong op de klok wisten te zetten. VKC’03 wist de tegen aanval op te zetten, maar daar bleef het ook bij 1-2.

In de tweede periode hield keepster Jorieke Aveskamp die de dames uit Tubbergen in de wedstrijd hield met een aantal geweldige reddingen. VKC’03 wist hierdoor zelf het spel te maken en het was duidelijk dat Schuurman moeite had met de pressing van de Tubbergse: 3-2.

In de derde periode werd duidelijk dat het maar zo kon zijn dat de punten in Tubbergen bleven. Schuurman had moeite met het opzetten van de aanval door de volle press van VKC’03. VKC’03 daarentegen wist lange aanvallen op te zetten en het verdedigen keurig op te lossen.

Annemiek Bekkedam wist 2:50 minuten voor tijd een voorsprong op de klok wist te zetten: 4-3. Een aantal aanvallen werden over en weer werden opgezet zonder resultaat. De dames uit Tubbergen trokken zo aan langste eind en hielden de 3 punten thuis.

Doelpunten

  • Marly Stopel: 3
  • Annemiek Bekkedam: 1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden