Dames VKC’03 verliest wedstrijd in eerste periode

Foto: VKC'03

Zaterdagavond was het de beurt aan ENC Arnhem om het op te nemen tegen de Tubbergse dames.

Na twee winstpartijen op rij waren de Tubbergse dames erop gebrand een goede partij te spelen en de 3 punten wederom in Tubbergen te laten. Coach Raymond Broenink gaf aan welk spel er gespeeld diende te worden: press hen uit, zodat ze de bal niet kwijt kunnen.

De dames van VKC’03 waren in de beginfase erg afwachtend en het samenspel wilde niet vlotten. De verschillende uitsluitingen aan de kant van VKC’03 kwam het spel niet ten goede, wat resulteerde in meerdere doelpunten voor de Arnhemmers.

Uiteindelijk lukte het VKC’03 om ook een bal in het Arnhemse doel te krijgen, maar een fikse achterstand aan het eind van de eerste periode was al een feit.

Na een donderpreek van de coach in de rust werd er begonnen aan de tweede periode. De Tubbergse dames kregen meer grip op het spel en konden de Arnhemmers defensief beter de baas. Ook aanvallen van VKC’03 werden nu beter benut, wat resulteerde in meer doelpogingen.

Het was nu zaak om de stijgende lijn door te zetten en de kansen zelf goed te benutten. Dit gebeurde dan ook in de derde periode. Via een prachtige pass kwam de bal bij Indy Onland terecht, die zonder aarzelen de bal in het net schoot. Het gat tussen beide teams werd kleiner. Kon VKC’03 nog een puntje pakken?

De vierde periode werd er wederom hard gestreden door de dames uit Tubbergen. Beide teams gaven niet op en waren erop gebrand de punten binnen te halen. VKC’03 scoorde door goed samenspel nog tweemaal, waardoor het gat steeds kleiner werd.

Helaas was het slotakkoord weer voor de Arnhemse dames en namen zij de drie punten mee naar Arnhem. VKC’03 verloor met 11-7.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen