Reutum 1 komt net tekort voor een punt

Ondanks de sneeuwval kon er vanmiddag in Reutum gewoon gevoetbald worden.

Helaas werd de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft met verlies afgesloten. Thuis werd er met 2-3 verloren van Avanti, terwijl de Reutummers gezien het spelbeeld wel recht hadden op een punt.

De eerste goede kans van de wedstrijd was voor Reutum 1. Een voorzet van Sam Holsink kwam op de kop van Stijn Slaghekke maar helaas bracht de keeper redding. In de rebound wist Stijn ook geen doel te treffen.

Aan de andere kant was het wel raak. Een aanvaller van Avanti wilde de bal achter de verdediging van Reutum leggen en Jan Aarnink probeerde de bal weg te koppen. Helaas raakte die de bal ongelukkig en maakte hij een eigen doelpunt.

Hierna bleef de wedstrijd veelal in evenwicht. Kort voor rust kwam Avanti echter op een 0-2 voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd binnen geschoten door de spits die bij de eerste paal goed voor zijn man kwam. Hierdoor ging Reutum 1 met een 0-2 achterstand rusten.

De tweede helft nam Reutum 1 het initiatief in handen. Het werd enkele malen gevaarlijk via  standaardsituaties en het was wachten op de gelijkmaker. Tien minuten na rust kwam die er dan ook. Ron Brunninkhuis werd in het strafschopgebied neergelegd en de toegekende penalty werd door Stijn onderkant lat binnen geschoten.

Maar nog geen paar minuten later kreeg ook Avanti een penalty. Een hoge bal kwam ongelukkig op de hand van Wout Mensink. Gelukkig wist Kevin Tulk redding te brengen.

Reutum 1 bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker maar een kwartier voor tijd besliste Avanti de wedstrijd. Een mooie bal over de keeper belandde in het doel.

Vlak voor tijd kwam Reutum 1 opnieuw terug in de wedstrijd via Stijn Slaghekke maar het kwam tijd tekort om nog aanspraak te maken op een punt.

Door het verlies heeft Reutum de eerste helft van de competitie weten af te sluiten op een zevende plek. Op tweede kerstdag vindt het zaalvoetbaltoernooi in Tubbergen plaats.