Vasse 1 wint van UD Weerselo

Het eerste elftal van SV Vasse heeft op een zonnig ’t Lankamp eindelijk weer drie punten gepakt.

Vasse 1 had een aantal personele problemen, waardoor Han Damhuis deze middag in de basis mocht starten.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Daan Haarhuis en Stefan Weersink kansen op de 1-0. Na 15 minuten was het Sam Haarhuis die de score opende voor de blauwwitten. Hij ontving de bal van Tom Wiefferink en schoot de bal knap hard en laag tegen de touwen.

Vijf minuten later maakte Vasse de 2-0. Een verre uittrap van Kenneth Schuurman belandde achter de verdediging en de verdediger van UD kopte de bal te hard terug op de keeper, waardoor die onfortuinlijk over de keeper in het doel rolde. UD kwam hierna beter in de wedstrijd, maar tot echt gevaarlijke momenten leidde dit niet.

Het veld was erg hobbelig en dit uitte zich vooral in de tweede helft tot weinig goed voetbal van beide ploegen. Vasse 1 vond het wel prima en liet UD komen.

Vasse 1 stond goed en UD wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Als kers op de taart maakte Daan Haarhuis nog de 3-0. Een klutsbal viel voor de voeten van Daan Haarhuis en de aanvaller stiftte de bal, van buiten de zestien meter, prachtig over de doelman en verdedigers.

Vasse 1 pakt hiermee eindelijk weer drie punten en hoopt de weg naar boven gevonden te hebben.

De volgende competitiewedstrijd is weer een thuiswedstrijd. Het gaat dan om de inhaalwedstrijd tegen Delden. Die zal worden gespeeld op zaterdag 23 februari, aanvang 15 uur. De jonge ploeg van trainer Wouter Kwakkenbos draait goed mee in de vierde klasse, al wordt er af en toe wel tegen een zeperd aangelopen zoals de 7-1 nederlaag bij KOSC. Wie echter in de huidige competitie dat soort teleurstellingen snel kan verwerken, is spekkoper. Na een nederlaag niet bij de pakken neerzitten, maar vol goede moed toewerken naar de volgende mogelijkheid om drie punten binnen te halen zal ook het devies moeten zijn voor de thuisclub.