Fleringen 1 zet monsterscore neer tegen Manderveen 1

Foto: VC Fleringen

Afgelopen zondag speelde het eerste elftal van VC Fleringen thuis tegen de evenknie van VV Manderveen.

Na de uitoverwinning De Lutte wilden de manschappen van Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis de zege graag een goed vervolg geven. Bij de ploeg is de ziekenboeg nagenoeg leeg. Alleen Peter Oude Lenferink en Lars Schoemaker zijn nog langdurig geblesseerd. Robert Beukerink keerde blij Fleringen 1 weer terug op het middenveld. Met Jitse Nijland, Robin Heithuis en Tim Stopel had Fleringen een sterke bank.

Om 14 uur werd er afgetrapt. Fleringen 1 schoot uit de startblokken en liet Manderveen 1 meteen weten dat er vandaag weinig te halen viel. Dat Fleringen al snel de 1-0 wist aan te tekenen was dan ook geen verrassing. Tieme Koopman ontsnapte aan de Manderveense verdediging en zag zijn voorzet zomaar het doel in waaien.

Gesteund door deze snelle openingstreffer ging Fleringen 1 door met aanvallen. Na een overtreding binnen het strafschopgebied mocht Fleringen aanleggen voor een penalty. Martijn Poppink schoot in eerste instantie tegen de paal maar wist vervolgens de rebound wel achter doelman Bram Korte te werken.

Vlak voor rust voerde Fleringen 1 het tempo wat op en na een mooie combinatie over het middenveld verscheen Dries Koopman alleen voor de doelman. Hij bleef koelbloedig en stiftte de bal rustig over de keeper. Hierdoor werd er gerust met een 3-0 stand.

De tweede helft was Fleringen 1 wederom de betere ploeg, maar duurde het toch even voordat de 4-0 op het scorebord stond. De Manderveense laatste man Joris Wesselink hield zijn verdediging lang op de been maar moest uiteindelijk toch zwichten voor een schot van Tieme Koopman: 4-0.

Het verzet van Manderveen 1 was hierna definitief gebroken en de Manderveners kwam amper meer over de middellijn, bovendien kan Fleringen dit seizoen leunen op een sterke defensie onder de bezielende coaching van Jeffrey Heithuis. Via een stafschop van Martijn Poppink werd het 5-0 en even later wist linksback Jasper Slaghekke op fraaie wijze Bram Korte te verschalken met een venijnig schot.

Ondanks de 6-0 tussenstand bleef Fleringen 1 gaan en wilde de ploeg werken aan het doelsaldo. Fleringen bracht Jitse Nijland, Robin Heithuis en Tim Stopel in het veld en ging op zoek naar meer treffers. Via de hardwerkende aanvoerder Martijn Poppink werd het 7-0.

In het laatste kwartier was Jitse Nijland via een mooie rush de complete Manderveense achterhoede te snel af. De rappe aanvaller werd binnen het strafschopgebied hard onderuit gehaald, wat een strafschop en een rode kaart voor Timo Paus betekende. Martijn Poppink benutte de toegekende strafschop met verve.

In de slotfase werd het zelfs nog 9-0. Martijn Poppink maakte zijn vijfde treffer van de middag op aangeven van de prima ingevallen Jitse Nijland.

Komende zondag speelt Fleringen 1 thuis tegen Phenix. Om 14 uur wordt er afgetrapt op sportpark ’t Reuvekamp.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden