Reutum 1 verliest in eigen huis

Vandaag stond voor het eerste elftal van VV Reutum de thuiswedstrijd tegen DSVD op het programma

Gezien het verleden een zware opgave en ook nu hielden de Reutummers geen punten over aan dit onderlinge duel.

DSVD kwam al snel op voorsprong deze middag. Een hoge bal werd het strafschopgebied ingeslingerd en kwam uiteindelijk bij de tweede paal terecht. Daar stond een speler van DSVD klaar om binnen te tikken.

Gelukkig kwam Reutum 1 al snel op gelijke hoogte. Door een geniale actie speelde Sam Holsink zich vrij en hij schoof de bal laag binnen.

Reutum 1 probeerde via de zijkanten kansen te creƫren maar had moeite om echt gevaarlijk te worden. DSVD werd vooral bij standaardsituaties gevaarlijk. Maar toen het voetballend er door kwam werd de goal uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak voor rust had Reutum 1 de grootste kans om op voorsprong te komen. Maar Wout Slaghekke was niet scherp genoeg in de afwerking.

De tweede helft kwam DSVD beter in de wedstrijd. Het kon makkelijker de bal vasthouden en kwam na vijftig minuten spelen op voorsprong.

Matig verdedigend optreden van Reutum 1 werd afgestraft. Even later was het dichtbij de 1-3, maar het schot belandde op de paal.

Na ruim een uur spelen kwam DSVD met tien man te staan, toen hun aanvaller met rood van het veld werd gestuurd na een opmerking. Reutum 1 drong aan en kwam weer op gelijke hoogte na opnieuw een goal van Sam.

Toch wist DSVD de wedstrijd winnend af te sluiten. Na opnieuw niet goed verdedigend werk kon DSVD scoren vanuit een voorzet.

Reutum 1 probeerde in de slotfase nog wel de gelijkmaker te forceren maar dit leverde uiteindelijk niks op. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor DSVD.

Volgende week staat voor Reutum 1 de uitwedstrijd tegen WVV op het programma. Om 14 uur wordt er afgetrapt.