TVC 1 kansloos tegen Rohda Raalte

Foto: TVC'28

Het eerste elftal van TVC’28 kon zich vandaag, bij winst tegen Rohda Raalte, zo goed als veilig spelen.

Het begin van de wedstrijd was hoopvol; beide teams probeerden met verzorgd voetbal aan te vallen en dat resulteerde in een aantal kleine kansjes aan beide kanten. Wat opviel was dat bij Rohda Raalte in het eerste half uur de eindpass vaak niet goed was en er veel buitenspel werd gelopen. Na een snel genomen vrije trap kon Stef Roelofs op links zijn directe tegenstander uitspelen en een goede voorzet geven. Okke Scheepers kapte zijn man uit en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied TVC’28 in de 24e minuut naar een 1-0 voorsprong.

Nadat Stef Roelofs kort hierna een goed lopende aanval net niet tot doelpunt kon promoveren, werd Rohda Raalte sterker; men wist elkaar makkelijk te vinden en de blauw-witten hadden duidelijk moeite met de snelle, behendige spelers.

In de 30e minuut werd het krachtsverschil in een doelpunt uitgedrukt doordat de verdediging van TVC 1 onvoldoende ingreep en keeper Ruud Hesselink kansloos was.

Nog voor rust werd het 1-2: een aan Rohda Raalte gegeven vrije trap net buiten het strafschopgebied werd feilloos in de kruising geschoten.

Na rust werd de krachtsverhouding steeds duidelijker: Rohda Raalte was de betere ploeg en dat resulteerde in het eerste kwartier in een aantal schoten op doel die allemaal nog een prooi waren voor keeper Ruud Hesselink. Af en toe werkte TVC 1 zich onder de druk uit maar tot echte kansen kwam het niet. De Tubbergenaren konden geen vuist maken tegen de duidelijk betere tegenstander.

In de 63e minuut werd een goed verzorgde aanval van Rohda Raalte beheerst afgerond en kwam de stand op 1-3, waarna het vervolgens werd ook nog 1-4 werd. Tussendoor liet Okke Scheepers nog één keer zijn kwaliteit zien door van afstand snoeihard de binnenkant van de paal te raken. Helaas kaatste de bal weer het veld in.

De 1-4 was een terechte eindstand. TVC 1 moet de komende twee wedstrijden nog vol aan de bak om zich te handhaven in de eerste klasse. Volgende week speelt het team een uitwedstrijd tegen FC Winterswijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden