STEVO 1 sluit het seizoen in stijl af

Het vlaggenschip van STEVO heeft het seizoen in stijl afgesloten met een 5-1 overwinning op BVC’12.

De ploeg Nijmegenaren werd door STEVO 1 afgetroefd op effectiviteit. Kwaliteitsverschil was er nauwelijks waarneembaar. BVC bracht voetballend misschien wel iets meer, maar de ploeg van trainer Geert Veldhuis scoorde op beslissende momenten. Vooral uit dode spelmomenten, waar de boomlange en fysieke sterke Ingmar Reinerink voor iedere tegenstander ontzag inboezemt. Tot twee keer toe wist hij uit een corner en vrije trap met het hoofd de keeper van BVC het nakijken geven.

In de eerste twintig minuten gebeurde nog niet veel. Voor beide ploegen waren er ook geen belangen meer. Halverwege de eerste helft wist Mike Nijkamp een voorzet van Niels Wigger doeltreffend af te ronden. Voor BVC het sein een tandje bij te schakelen, maar Roy Kreuwel stond weer goed op zijn post en wist met de voet een bijna zeker doelpunt te voorkomen.

Vlak voor rust kwam STEVO 1 op 2-0 toen een vrije trap van Maarten Gelhever door Ingmar Reinerink doeltreffend werd afgerond. En ook de 3-0 na rust kwam met het hoofd van Ingmar Reinerink uit een corner van Stijn Harmelink. Niels Wigger vergrootte de voorsprong daarna naar 4-0, voordat BVC iets terug kon doen. Opnieuw Niels Wigger wist de eindstand op 5-1 te bepalen tegen de nummer vier van de ranglijst.

STEVO 1 eindigt in de competitie op de vijfde plaats, iets wat een prestatie van formaat mag heten in de eerste klasse. De toekomst ziet er daarmee rooskleurig voor de eerste selectie en volgend seizoen wordt de lat misschien wel wat hoger gelegd. De aanwas van jeugdige talenten maakt de concurrentie binnen de selectie groter, waardoor de gelouterde spelers binnen de selectie nog meer van zichzelf moeten vergen om hun plaats in het elftal zeker te stellen. Welke elf in het veld komen eind september bij de eerste competitiewedstrijd staat nog lang niet vast. Eerst maar eens een dik verdiende vakantie vieren en daarna mag het vizier op het nieuwe seizoen worden gericht.

Vermeldenswaardig is dat Hans Brunninkhuis afscheid nam van STEVO 1. Bestuurslid Bert Maathuis overhandigde in de 75e minuut hem een bloemetje voor zijn verdiensten. Op een nader tijdstip wordt ongetwijfeld meer aandacht geschonken aan zijn prestaties in het eerste elftal.