De Tukkers 1 blijft derdeklasser na verlies bij NEO

Foto: Fotografie Visschedijk

Het eerste elftal van De Tukkers verloor op de laatste pinksterdag de tweede ronde van de nacompetitie met 5-2 van NEO en speelt daarom volgend seizoen wederom in de derde klasse.

Het duel was nog maar net begonnen toen De Tukkers 1 al op voorsprong kwam. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door spits Jelle Hulskotte. Hij bleef oog in oog met de doelman koelbloedig en scoorde: 0-1.

Lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten, want nog geen minuut later stond het alweer gelijk. De bal werd vanaf de rechterkant voorgezet richting de tweede paal. Daar stond Twan Weghorst helemaal vrij en kopte de bal binnen: 1-1.

Zo’n vijf minuten later kreeg De Tukkers 1 een grote mogelijkheid om weer de leiding te pakken. Kjell Huisman wist na een goede aanval Tymo Schär in scoringspositie te brengen. Hij schoot van dichtbij het leer over het doel.

In het vervolg van de eerste helft was het rommelig aan beide kanten. NEO was wel de ploeg met de meeste dreiging en kwam in de slotseconde van het eerste bedrijf op voorsprong. De Tukkers 1 werkte de bal niet goed weg. Rens Davina redde in eerste instantie goed, maar zag dat Rick ten Tusscher de rebound verzilverde: 2-1.

De Tukkers 1 kwam niet goed uit de kleedkamer en had geluk dat NEO vlak na de rust uit een vrije trap naast kopte. In de 55e minuut schoot Jochem Stam op mooie wijze de 3-1 binnen en dat maakte het voor De Tukkers 1 nog lastiger.

Tien minuten later kwamen de bezoekers weer terug in de wedstrijd. Jelle Hulskotte maakte zijn tweede van de middag. Hij schoot de bal fantastisch in de winkelhaak: 3-2.

De marge van één doelpunt verschil was maar van korte duur, want nog geen minuut later bracht Rick ten Tusscher de stand op 4-2.

De Tukkers 1 maakte te veel fouten aan de bal en NEO strafte dat tien minuten voor het einde af. Via een speler van De Tukkers 1 ging de bal uiteindelijk in het doel en de wedstrijd was definitief beslist: 5-2.

Ruben Hulshof had in de slotfase de score nog wat dragelijker kunnen maken, maar hij mikte over.

Voor De Tukkers 1 zit het seizoen erop. NEO speelt aanstaande zondag in de finaleronde tegen tweedeklasser Overwetering.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden