Nederlander wint koningsnummer CSI Twente, tien jaar na z’n vader

Foto: www.digishots.nl

Vrijdagavond is de Grote Prijs van Twente een prooi geworden voor ruiter Maikel van der Vleuten.

De winnaar van de belangrijkste individuele rubriek van het CHIO5 Twente trad daarmee in de voetsporen van zijn vader Eric, die tien jaar geleden het hoofdnummer in Geesteren op zijn naam schreef. “Keimooi”, vond Van der Vleuten, “om na je vader ook zelf de naam op zo’n mooie lijst te hebben staan. Dana Blue deed het geweldig. Ze is van nature heel rap. En als ik maar kijk, gaat zij al de kant op die ik in gedachten heb.”

Van der Vleuten versloeg de Duitse wereldkampioene Simone Blum, die vergeefs jacht maakte op de Nederlander en 1,4 seconde bij hem achterbleef. Kevin Jochems reed keurig naar de derde plek en ging de Duitse combinaties Janne-Frederike Meyer-Zimmermann en Maurice Tebbel vooraf. “Het was voor mij vooraf al duidelijk dat ik op snelheid geen kans zou maken tegen Michel en ook Simone heeft een supersnel paard. Ik ben hartstikke tevreden.” Doron Kuipers maakte het eerste zestal vol.

CSI Twente, na 25 jaar weer omgedoopt in CHIO, kreeg in Maikel van der Vleuten na vijf jaar weer eens een Nederlandse winnaar van de Grote Prijs. In 2014 reed Jur Vrieling naar de overwinning.

CHIO

Zondag valt opnieuw een boeiende confrontatie tussen de sterkste Duitsers en Nederlanders te wachten als de FEI Nations Cup op het Erve Maathuis op het programma staat. Maikel van der Vleuten, hard op weg naar een plekje in de Nederlandse ploeg voor het EK in Rotterdam, rijdt dan opnieuw. Net als Simone Blum. “Dan moet ik weer twee goede rondjes rijden. Dana Blue heeft nog wel lucht over, ik heb vandaag niet alles gegeven.”

Reacties

0