Vijfde nationale titel voor Silke Tulk

Foto: Nederlandse Klootschietbond

De uit Albergen afkomstige Silke Tulk heeft op het Nederlands kampioenschap klootschieten voor senioren voor de derde keer de nationale titel opgeëist.

Met een prachtige locatie, perfect geprepareerde banen en mooie technologische hulpmiddelen had de organiserende klootschietvereniging uit Beuningen alles tot in de puntjes voorbereid.

Dat de veldbaan in topconditie was, bleek wel uit het feit dat er twee nieuwe nationale records gegooid zijn op het onderdeel veld.

Dames

De dames begonnen ’s ochtends met het onderdeel straat. Silke Tulk (KV Kleine David) gooide het kilometerlange parcours in acht schoten. Op deze score beten alle concurrenten hun tanden stuk. Kim Schurink (KV de Toekomst) pakte zilver, Kim Groener (KV Beuningen) pakte brons. Beide dames kwamen in 9 schoten over de finish. Op het veld bleek Tulk wederom oppermachtig. Met een afstand van 617 meter pakte ze een nieuw Nederlands record in categorie vijf bij de dames. Britt Blokhuis (KV Beuningen) werd tweede met 570 meter. Rodjean Vos werd derde met 547 meter.

De beide dames uit Beuningen, Britt en Kim, pakten zilver en brons op het onderdeel zetten. Tulk pakte hier haar derde nationale titel.

In categorie zes deden vijf deelnemers mee. Monique Eppink-Nieuwhuis (KV Beuningen) won alle drie onderdelen in haar leeftijdscategorie. Denise Scholten (KV Oud Ootmarsum) pakte het zilver op de straat en het zetten en brons op het veld. Annemarie Leusman (KV Mander) pakte zilver op het veld, brons op de straat en het zetten.

Marianne oude Griep (KV Nooit Gedacht) won in categorie 7 het onderdeel straat. Lucie ten Venne (KV Vooruit Losser) werd tweede, Anja Blankenau (KV Noord Berghuizen) pakte het brons op straat. Lucie ten Venne won op haar beurt het onderdeel veld. Anja won hier een zilveren medaille, het brons ging naar Marian Beene (KV Lattrop). Anja Blankenau won na twee medailles ook nog een gouden medaille op het onderdeel zetten. Lucie ten Venne werd tweede, Marian Beene pakte brons.

Lies Kemna (HKV) wist de 1000 meter op straat in 11 schoten te overbruggen. Hiermee pakte ze de eerste prijs in categorie acht bij de dames. Marga Overgoor (KV Dijkhoek) werd tweede met 13 schoten en 67 meter, brons was er voor José ten Dam (KV Ons Streven) met 13 schoten en 52 meter. José ten Dam pakte na deze bronzen medaille nog goud op het veld en zilver op het zetten. Marga Overgoor pakte brons op het veld en goud op het zetten. Lucie oude Rengerink (KV de Gunne) werd tweede op het veld, Marjo Nieuwhuis (KV Beuningen) werd derde bij het zetten.

Heren

In de koningsklasse van de mannen werd Luuk Zanderink (KV Beuningen) eerste op de straat. Hij gooide 7 keer over de 1000 meter. Op meters won hij van Mark Muntel (KV Lattrop-Breklenkamp). Patrick Zieverink (KV ’t Broek) pakte het brons. Op het veld won Remco Zanderink (KV Beuningen), op zijn thuisbaan, het onderdeel veld. Een afstand van 719 meter was genoeg voor het goud. Mark Tijkorte (KV Mander) werd tweede met een afstand van 693 meter. Bas Senger (KV Beuningen) pakte brons met 690 meter. Op het onderdeel zetten was het eveneens een winnaar van KV Beuningen, namelijk wederom Luuk Zanderink. Hij gooide 63 meter! Patrick Zieverink gooide 61 meter en pakte
zilver, Michel Nijland (KV Steeds Vooruit) gooide 59 meter en pakte het brons.

In categorie zes won Ronald Schwoon (KV de Meulewieke) voor het eerst in zijn carrière een gouden medaille op een individueel onderdeel. Patrick Meijer (KV Beuningen) pakte het zilver, Raymond Borggreve (KV Ons Streven) won het brons. Mark oude Luttikhuis (KV Mander) pakte twee gouden medailles, op het onderdeel veld en zetten. Hij gooide over de 700 meter in 5 schoten op het veld en 55 meter op het zetten. Rene oude Griep (KV Nooit Gedacht) werd tweede op het veld, Ronald Schwoon werd derde. Schwoon pakte een zilveren medaille op het zetten en Maarten van Es (KV Noord Berghuizen) pakte hier het brons.

In categorie zeven werd vandaag op het onderdeel veld de afstand van de dag gegooid. Robert Meijer wist in vijf schoten 728,85 meter gegooid. Een unieke prestatie, waarmee hij tevens het goud in zijn leeftijdscategorie won. Henri Greven (KV Nooit Gedacht) pakte het zilver met een afstand van 636 meter. Brons was er voor Richard Vlierman (KV Niej Haarbig). Op de straat had Vlierman al een gouden medaille gepakt. Zijn teamgenoot Guus Weghorst pakte het zilver, René Looman (KV Eibergen) werd derde op straat. Op het onderdeel zetten pakte Meijer zijn tweede gouden medaille van de dag. Hij gooide 62 meter. Richard Vlierman pakte zijn derde medaille van de dag op het zetten, door het zilver te winnen. Guus Weghorst werd derde met 51,85 meter.

Kees Numan (KV Nei Drenthe) won een gouden medaille op het onderdeel straat in categorie acht. Na drie jaren een zilveren medaille gewonnen te hebben, pakte hij nu het goud. Johan Meijerink (KV Noord Berghuizen) pakte het zilver, Martin Velthuis (eveneens Noord Berghuizen) pakte het brons. Dat het spannend was in deze categorie blijkt wel uit het feit dat het verschil tussen goud en brons maar zeven meter was. Op het veld pakte Alfons Tijink zijn eerste gouden medaille van de dag. Martin Velthuis werd tweede, Wim Leussink (KV Beuningen) pakte het brons. Tijink won, na het onderdeel veld, ook het onderdeel zetten. Martin Velthuis en Wim Leussink pakten op dit onderdeel wederom het zilver en het brons.

In de oudste leeftijdscategorie van de heren won Herman Hemme (KV Noord Berghuizen) drie gouden medailles. Tevens pakte hij een nieuw nationaal record op het onderdeel veld in zijn leeftijdscategorie met een afstand van 504,16 meter. Het oude record stond op naam van Herman Oude Voshaar: 492,65 meter.

Herman Oude Voshaar (KV Huier) werd tweede op straat, J. Benjamins pakte het brons. Joop Platvoet (KV Kolkersveld Losser) pakte het zilver op het veld, Johan Fox pakte een bronzen medaille op het veld met een afstand van 467,50 meter. J. Benjamins pakte zilver op het zetten en Joop Platvoet pakte een bronzen medaille op het zetten.

Allround

In de verschillende leeftijdscategorieën zijn ook allroundkampioenen gekroond. Dit zijn de beste klootschieters gezien over de drie onderdelen. Hieronder de winnaars van de dag:

  • Silke Tulk – categorie vijf dames
  • Monique Eppink-Nieuwhuis – categorie zes dames
  • Lucie ten Venne – categorie zeven dames
  • Marga Overgoor – categorie acht dames
  • Sanny oude Luttikhuis – categorie negen dames
  • Luuk Zanderink – categorie vijf heren
  • Ronald Schwoon – categorie zes heren
  • Robert Meijer – categorie zeven heren
  • Alfons Tijink – categorie acht heren
  • Herman Hemme – categorie negen heren

Reacties

0