Cursisten geslaagd voor vervolg interne opleidingen VV Langeveen

Foto: VV Langeveen

Om het plezier in de voetbalactiviteiten van de jeugd terug te brengen, heeft de jeugdcommissie in 2017 de stap genomen om interne opleidingen aan te bieden.

Destijds slaagden drie kaderleden voor de cursus pupillentrainer. Als vervolg hierop is de club in oktober 2018 gestart met een cursus KNVB basismodule JVTC (Jeugdvoetbal Trainer/Coach). De bond biedt deze cursus aan op locatie, waarbij een kadercoach 4 of 5 avonden een bijeenkomst verzorgt. Deze bijeenkomsten zijn gericht op het ontwikkelen van competenties van vrijwillig of startend (voetbaltechnisch) kader, oftewel trainers en coaches. De competenties komen voort uit de 3 werkgebieden van de trainer/coach: trainen, coachen en begeleiden van jeugdspelers.

Liefst elf deelnemers werden ingeschreven voor de cursus. Hans Kamphuis uit Emmen werd door de KNVB aangesteld als kadercoach. De cursus had per avond een theoretisch en praktisch gedeelte. Onderwerpen waren bijvoorbeeld de structuur van voetballen (aanvallen, omschakelen, verdedigen) tijdens wedstrijden en trainingen leerbaar maken, het begeleiden en coachen van jeugdspelers en het voorbereiden van trainingen.

Afsluiting

In februari 2019 vond de afsluitende bijeenkomst plaats. Hierbij stond het coachen tijdens een wedstrijd in de praktijk centraal met een oefenwedstrijd tussen Langeveen JO11-1 en STEVO JO10-1. Na afloop de evaluatie en de afsluitende theorie.

Het wachten was enkel nog op de certificaten en uiteindelijk werden deze door de voetbalbond opgestuurd. Tijdens de gezamenlijke seizoensafsluiting van handbal- en voetbalvereniging Langeveen, konden de cursisten afgelopen vrijdag hun welverdiende certificaat in ontvangst nemen. Nu kunnen ze officieel hun opgedane kennis in de praktijk brengen.

Foto

Staand: Bram van der Wal, Maarten Lohuis, Coen Koopman, Laurens oude Nijeweme, Martijn Oude Oosterik, Marc Waaijer, Christiaan Weultjes en Sanne Broekman.

Voorgrond links: Ramon Lohuis en rechts Hieke Pigge.

Reacties

0