Noëlle Droste met selectie Nederlands U20-team naar het Europees kampioenschap

Noëlle Droste (18) is een aantal jaar geleden als bankspeelster begonnen bij het eerste damesteam van basketbalclub Jolly Jumpers uit Tubbergen, maar heeft inmiddels haar plekje veroverd.

Afgelopen seizoen heeft zowel hierin als in het jeugdteam U20 haar minuten gemaakt. Dit heeft z’n vruchten afgeworpen, want – net zoals voorgaande jaren – gaat Noëlle ook deze zomer met het Nederlands team van de leeftijdsklasse tot 20 jaar op oefenstages.

De eerste oefenstage vond plaats in Portugal. Naast de trainingen die dagelijks op het programma stonden, werden er ook drie wedstrijden gespeeld. Hiervan werden er twee tegen Portugal gespeeld en één tegen Spanje. Alles zijn afgesloten met winst.

Hierna reisde de Tubbergse basketbalster met de selectie af naar Hongarije voor de volgende oefenstage. Hier is, naast de afgewerkte trainingen, twee keer gespeeld tegen Hongarije. De eerste pot ging verloren. Maar tijd om te balen was er niet, want de volgende dag stond er weer de wedstrijd tegen de Hongaren op het programma. De hele selectie had zin aan de revanche en waren bloedje fanatiek. Dat bleek niet voor niets, want het betaalde zich uit naar winst.

Komende week staan er nog twee trainingen met de nationale ploeg op het programma. Afgelopen zondag werd er nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Nederlands damesteam. Niet dat Noëlle nu kan genieten van een paar weken rust. Nee, het Europees kampioenschap staat namelijk voor de deur en zij zit bij de definitieve selectie. Op donderdag 1 augustus vertrekt ze met haar teamleden naar Tsjechië.

Hier zitten ze in de poule met Italië, Frankrijk en Duitsland. Een makkelijke opgave is het niet, maar Noëlle en ‘orange girls’ gaan hun best doen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden