Schröder Masterclass sensationeel van start

Foto: Schröder Masterclass

Daar waar het springen van de Schröder Masterclass op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat de zaterdagavond tegenwoordig ook bij menig bezoeker rood omcirkeld.

De hoogtesprong over houtvezelbalen en de Ladies Cup zorgden voor een waar spektakel. “Wij vinden het belangrijk dat de zaterdagavond ook leuk is voor de bezoekers”, vertelt Rob Scherphof namens de organisatie. “De hoogtesprong en de Ladies Cup waren vorig jaar al een waar succes en dit jaar bleken die rubrieken wederom een schot in de roos, daar zijn we heel erg blij mee.”

Hoogtesprong

De magische twee meter werd dit jaar helaas niet gehaald bij de hoogtesprong. Van de acht deelnemers wisten uiteindelijk Rob Scherphof, Eric ten Cate en Jan Diepman wel de muur van 1.80 meter hoog foutloos te bedwingen.

Ladies Cup

Lieke Reinders-Ophof en Linda Klaassen waren uiteindelijk de snelsten in een zinderende barrage. Laura Spekenbrink en Sarah Koppelman waren een fractie van een seconde langzamer en mochten de tweede prijs mee naar huis nemen.

De derde plaats op het ereschavot was voor Jet Gerridzen en Anne Lotte Tijhuis. Zij leken eigenlijk met de winst naar huis te gaan, maar een balkje op de laatste hindernis gooide roet in het eten.

Pony Masters

Meer dan 100 combinaties wisten dit jaar de weg naar het Raadhuisplein te vinden en daar werd met het mes tussen de tanden gereden. De ponyruiters streden voor wat ze waard waren om uiteindelijk met een van de drie mountainbikes naar huis te mogen. Uiteindelijk bleken Amber Kiewit, Vince Nanning en Femke Meenhuis de snelsten en daarmee mogen zij dus nu dat stalen ros ook op stal zetten.

‘Weerzien met oude bekenden’

De aankomende dagen staat het centrum ook nog volop in het teken van de paardensport. Maandag starten de allerkleinsten tijdens de Bixie Masters en daarna volgt de menavond.

Op dinsdagavond wordt het een weerzien met oude bekenden tijdens de Schröder Masterclass. Veel oud-winnaars als Wim Schröder, Pieter Jan Berkers en Eric ten Cate zullen in de ring verschijnen en zijn er op gebrand om deze jubileumeditie te winnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden