Dynamo 1 doet nog volop mee in de bekerstrijd

Foto: TV 1860 Lich

Het eerste damesteam van Dynamo uit Tubbergen heeft afgelopen zaterdag een puike prestatie neergezet door het bekertoernooi in Mariaparochie te winnen.

In een poule met de buurvrouwen van Krekkers 1 uit Mariaparochie, Tornado 1 uit Geesteren en met Trivos uit Wychen kwam Dynamo 1 aan het eind van de dag als winnaar uit de bus en mag het een ronde verder bekeren.

De Tubbergse dames onderging een paar veranderingen ten opzichte van het vorig seizoen. Zo nam Manon Steggink afscheid en ging Kira Steggink naar het derde team. Voor hen in de plaats kwamen Nanne Leferink (voormalig Dynamo 3) uit en Marieke Roelofs uit de eigen jeugd. Met een gemiddelde leeftijd van 18,5 jaar wordt de selectie daarmee behoorlijk verjongd. Tevens kreeg Dynamo 1 een nieuwe hoofdtrainer. Dennis Polman nam het stokje over van de naar Devoko vertrokken Johan Booijink.

Toernooi

Met deze selectie mocht de Tubberger equipe de eerste wedstrijd spelen tegen de op papier sterkste tegenstander: Krekkers 1. Van meet af aan werd het een wedstrijd op het scherpst van de snede. Dan weer nam Krekkers 1 een voorsprong, dan weer was het Dynamo 1 die de bovenliggende partij was. De tactische aanwijzingen werden aan de zijde van de Tubbergenaren uitstekend uitgevoerd. Er ontspon zich een zeer spannend eind van de eerste set waarin Krekkers 1 op het eind net iets doortastender was dan Dynamo 1. Met 28-26 was de set voor de Krekkers. In de tweede set was het al net zo spannend. Krekkers 1 met meer aanvalsgeweld, Dynamo 1 met de slimmere ballen. Weer een eind waarop de supporters op het puntje van de banken zaten. Ditmaal was het Dynamo 1 dat het betere eindschot had en er met 25-23 winst er een derde set uit sleepte. Daarin waren de oranjehemden de bovenliggende partij. Van meet af aan werd een kleine voorsprong genomen die kon worden vastgehouden tot op het eind. Met 15-11 setwinst voor de Tubberger vrouwen was de eerste wedstrijdwinst op dit toernooi binnen.

Trivos uit Wychen wachtte in de tweede wedstrijd. Het werd een wedstrijd waarin het niveau en concentratie beduidend een stuk minder was dan in de eerste wedstrijd. Tot op de helft van de eerste set had de tweede divisionist het betere van het spel. Daarna vond Dynamo 1 het welletjes en begon beter en strakker te serveren. Hierdoor kreeg het meer vat op het spel van Trivos. Met 25-20 werd de set naar haar hand gezet. In de tweede set hetzelfde beeld. Trivos speelde vrijuit en Dynamo 1 was zoekende in het spel. Weer nam Trivos een voorsprong en moest Dynamo 1 – met succes – in de achtervolging. Bij 20 punten ging Dynamo 1 erop en erover. Het maakte 5 punten tegen Trivos nog 2 waarmee ook de tweede wedstrijd werd gewonnen: 2-0. Nog één wedstrijd winnend afsluiten en de toernooiwinst was dus binnen…

Finalewedstrijd

Zoals een week eerder in Denekamp, speelden Tornado 1 en Dynamo 1 weer de laatste wedstrijd tegen elkaar. Wederom gaven beide teams elkaar niet veel toe. Tornado 1 speelde goed en met name de vechtlust bij beide teams om het punt winnend te willen afsluiten was groot. Halverwege had Dynamo 1 het betere van het spel. Serverend werd de druk  opgevoerd, waardoor de Geesternaren aanvallend en passend in de problemen kwam. Met 25-19 was de eerste set binnen. In de tweede set waren het de dames uit Geesteren die na de 10 punten de betere waren. Dynamo 1 kreeg maar geen vat op de goed spelende buitenaanvalsters van Tornado 1 en geheel verdient sleepte de tegenstanders er een derde set uit. Dynamo 1 rechtte nog een keer de rug en begon voortvarend, nam een voorsprong en hield dit de hele set vast. Met 15-12 werd ook de derde wedstrijd gewonnen en daarmee werd de eerste plaats opgeëist in dit bekertoernooi. Een knappe prestatie van de jonge Dynamo-leden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden