Langeveen 1 uitgeschakeld in de bekercompetitie

Zondag stond de laatste bekerwedstrijd op de rol voor het eerste herenteam van VV Langeveen, dat tegenstander SV Vasse ontving.

In het begin van de wedstrijd was Vasse 1 de bovenliggende partij. Na een aantal kansen van de Vassenaren kwam Langeveen 1 er een keer gevaarlijk uit. De keeper kopte de diepe bal weer het veld in. Mart Leus besloot in één keer op school te schieten. De keeper stopte de bal buiten de 16 meter met z’n handen, waardoor hij een rode kaart kreeg van de scheids.

Enkele minuten later wist Vasse 1 alsnog te scoren, terwijl ze met 10 man op het veld stonden. De gehele eerst helft de bezoekers de betere.

In de rust besloot Langeveen 1 meer druk te zetten om het opbouwen van Vasse 1 te ontregelen. Hierdoor kon deze ploeg geen vuist meer maken en kwamen de Langeveners beter in het spel.

Langeveen 1 kreeg daardoor enkele kansen om een goal te maken. Een lob van Simon Schröder werd ten onrechte afgekeurd voor buiten spel. Even later schoot Diewe Oude Nijhuis de bal op de lat. Er volgden nog enkele pogingen, maar deze werden niet benut.

In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Vasse 1 nog de grootste kans om de 0-2 te maken, maar de keeper van Langeveen 1 wist deze inzet te stoppen. Door deze nederlaag van de thuisploeg bekert Vasse 1 verder en is Langeveen 1 uitgeschakeld.

Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Langeveen 1 zal uit spelen tegen Bornebroek.