Manderveen 1 en Het Centrum delen de punten

Foto: VV Manderveen

Het eerste elftal van VV Manderveen opende vandaag het seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Het Centrum uit Enschede.

Het hondstrouwe thuispubliek was ruim voor tweeën aanwezig om de voetbalkraker tussen de twee volksclubs te aanschouwen. De geblesseerde middenvelder Marc Brouwer was vooraf vol vertrouwen: “We willen gelijk laten zien dat we een kampioenskandidaat zijn”, zei de Enschedeër.

Manderveen 1 begon echter zeer scherp aan het nieuwe seizoen en was gelijkwaardig aan de Enschedese club. De individuele kwaliteit van Het Centrum was gewoonweg niet sterk genoeg om het Manderveense collectief pijn te doen en de bezoekers kwamen niet verder dan enkel verdwaalde wanhoopspogingen in het vangnet. De Manderveense aanvalslinie was daarentegen wel dreigend. Worstelpaard Wout Wesselink en routinier Vincent Webbink waren dichtbij met schoten voorlangs.

Even later was het wel raak. Roy Huzink lanceerde Vincent Webbink, die de keeper van de tegenstander kansloos liet. Het op en neer golvende spel was zeer aantrekkelijk voor het toegestroomde thuis- en uitpubliek. Zo’n 10 minuten voor rust kwam Het Centrum op 1-1. Een splijtende crosspas viel over Timo Paus, waarna de aanvaller binnen wist te schieten. Dit was tevens de ruststand.

Na rust bleef het een heerlijk steekspel. Manderveen 1 kwam wederom op voorsprong. Roy Huzink’s corner werd door de sterk spelende A-junior Gerrit-Armando Schoneveld tegen het net geschopt. De wedstrijd bleef een boeiend schouwspel, met kansen aan beide kanten. Het Centrum werd naarmate de wedstrijd vorderde wel sterker, maar sluitpost Bram Korte hield zijn doel schoon. Dat er nog geen sleet op zit bij Vincent Webbink liet hij met een heerlijke volley nog maar eens zien. Het kunststukje belande net naast de paal.

In de 90e minuut glipte de driepunter alsnog uit de Manderveense handen. Een inzet vanaf de flank, eindigde in de winkelhaak: 2-2.

Manderveen 1 was nog heel dichtbij een typisch Duitse overwinning in de ‘dying seconds’ van de wedstrijd. Spelmaker Joris Wesselink ramde hiervoor aan het eind van de blessuretijd nog een bal steenhard op goal, maar de keeper reageerde met een geweldige reflex – zoals Ronald Waterreus die in zijn beste dagen had. Zo eindigde de voetbalkraker in een gelijkspel.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden