Vasse 1 weet seizoensouverture van EMOS te winnen

Het eerste elftal van SV Vasse heeft de allereerste drie punten van het seizoen binnen, want vandaag werd het op bezoek bij EMOS 2-3 voor de Vassenaren.

In het begin van de wedstrijd leek Vasse 1 de bovenliggende partij, maar na een kwartier spelen was het EMOS dat het heft in handen nam. Het team uit Enschede kreeg goede kansen op de openingstreffer, maar ook de blauw-witten hadden bij een uitbraak de 0-1 eigenlijk al op de voet.

Na 40 minuten spelen kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong, doordat een voorzet van de zijkant knap binnen werd gekopt bij de tweede paal.

In de tweede helft tapte Vasse 1 uit een ander vaatje. Dit resulteerde na 65 minuten spelen in de 1 -1 van Len Veelers, na een goed aangesneden vrije trap van Rudolf Wigger. Vasse 1 kon echter niet lang van de gelijkmaker genieten, want na 70 minuten spelen kwamen de Enschedeërs uit een vrije trap weer op voorsprong.

Vasse 1 bleef desalniettemin geloven in een goed resultaat en na 77 minuten scoorde Daan Haarhuis de 2-2.

In de 87e minuut werd Sam Haarhuis diep gestuurd, en waar hij in de eerste helft bij een één-op-één-situatie niet wist te scoren, maakte hij het nu op een beheerste manier af.

De bezoekende ploeg bleef ook in de laatste minuten knap overeind en kan na één wedstrijd meteen een drietal punten bijschrijven.

Het competitieprogramma zal komende zondag worden voortgezet met een thuiswedstrijd tegen De Tubanters, een tegenstander die nog bekend is van twee seizoenen geleden. De selectie van de Enschedese vereniging uit 1897 staat voor het eerst onder leiding van Martijn Misana. Hij was de laatste jaren succesvol oefenmeester in Buurse. Na een jarenlang verblijf in de hogere sferen van het amateurvoetbal zijn de ambities wat bijgesteld en is het doel van dit jaar een positie in de top zes van de ranglijst.