Dynamo 1 trekt aan het kortste eind

Foto: FreeImages.com/Chris Collins

Het eerste damesteam van Dynamo mocht zaterdag voor het eerst thuis aantreden.

Tegenstander waren de dames uit Weerselo. Een clash tussen jong en wat ouder, wat minder ervaring en veel meer ervaring. En dat was terug te zien in het verloop van de wedstrijd. Na een uitstekend begin van de Tubberger vrouwen was het uiteindelijk toch Wevo dat winnend van het veld afliep.

Voor een volle tribune en een mooie ambiance begon Dynamo 1 uitstekend. Na een 4-0 voorsprong wist Wevo het eerste punt te maken. Al snel werd duidelijk dat er door beide teams knetterhard gewerkt moest worden voor de punten. Dynamo 1 bleef alle facetten van het spel goed uitvoeren en had tot de 21 telkens een voorsprong van 2 of 3 punten. Op dat moment kwam Wevo naast de thuisploeg te staan. Dynamo 1 liet zich niet van de wijs brengen en bleef aanvallend op dreef. Mooie, spannende rally’s volgden aan het eind van de set. Dynamo 1 kwam op 23-21 en hield deze voorsprong vast tot het eind van de set. Met 25-23 was de eerste setwinst binnen.

Ook bij aanvang van de tweede set was Dynamo 1 de bovenliggende partij. Tot 15-11 speelden de oranjehemden uitstekend en wist het Wevo onder druk te houden. Maar de jonge thuisploeg maakte vanaf dat moment de een na de andere serve-fout. Toch kwam Dynamo 1 nog op een 21-17 voorsprong maar vanaf dat moment ging het echt mis. Het spel werd onzekerder en geheel onnodig liet Dynamo 1 de Weerselose ploeg weer in het spel komen. Een aandachtspunt waar de thuisploeg nog hard aan moet werken. De Wevo-spelverdeelster wist de één na de andere sterke serve af te vuren. Wevo maakte 8 punten op rij en wist de set met 21-25 te winnen. Een grote domper voor de thuisploeg.

De dreun kwam hard aan, want pas op een 3-8 achterstand begon Dynamo 1 weer te volleyballen. Bij 7-9 leek het weer de goede kant op te gaan voor Dynamo 1, maar Wevo maakte op dat moment een sterke fase door. Weer zetten de Weerseloërs de Tubbergenaren met messcherpe serves onder druk. Dynamo 1 kon de pass niet onder controle krijgen en de ‘te voorzichtig-modus’ werd aangezet. Met name de uitstekend spelende Carine Elferink was vanaf dat moment een plaag voor de Tubberger ploeg. Dynamo 1 kwam met 10-17 achter. Maar weer rechtte het de rug. Dit keer was Anouk Boerrigter de basis voor een reeks Dynamo 1-punten. De ‘te voorzichtig-modus’ ging weer uit en nu was het Dynamo 1 die 8 punten op rij maakte. Wederom werd het een eind van de set om op het puntje van de stoel te zitten. Wevo kwam het eerst op setpunt. Het eerste setpunt werd door Dynamo uitstekend gepareerd, maar op het tweede setpunt moest Dynamo het antwoord schuldig blijven. Met 23-25 ging ook de tweede set naar de gasten.

In de vierde set ging het tot 11-12 gelijk op, maar daarna was Wevo op alle fronten beter. Dynamo kon niet voor de zoveelste keer de rug rechten en het geloof was verdwenen. De ervaren Wevo-ploeg wist wat het moest doen en domineerde vanaf dat moment. De 18-25 was in deze set een goede afspiegeling van deze set.

Dynamo 1 liet bij vlagen ook in deze wedstrijd mooi spel zien alleen is het bij vlagen nog te grillig. Wevo was in deze wedstrijd vaster en sloeg op het juiste moment toe. Misschien had er – vooral in de tweede set – meer ingezeten maar het feit is dat Wevo met 4 punten naar Weerselo vertrok.

Reacties

0