Jolly Jumpers 1 start het seizoen met winst in Utrecht

Na een onrustige week in Tubbergen, was het tijd voor de eerste competitiewedstrijd van Jolly Jumpers 1.

Er werd gespeeld in Utrecht tegen de Cangeroes. De Utrechtse dames werden afgelopen seizoen kampioen van de promotiedivisie en spelen dit seizoen voor het eerst op het hoogste niveau.

Utrecht kwam erg sterk uit de startblokken, iets waarvan Jolly Jumpers 1 even leek te schrikken. De Utrechtse dames schoten met scherp van achter de driepuntslijn, terwijl de Tubbergse dames wat moeilijker tot scoren kwamen.

In het tweede kwart waren de roodhemden zoekende als team. Door middel van hard werken en veel energie kwam het team uit Tubbergen steeds meer in hun spel. Een aantal tactische aanpassingen door coach Mart Kieftenbeld pakten goed uit en door een 0-10 run van de Tubbergse dames werd de kleedkamer opgezocht met een stand van 30-35 in het voordeel van Jolly Jumpers 1.

De dames uit Twente hielden de energie van het tweede kwart vast en kwamen sterk uit de kleedkamer. Er werden betere aanvallen gespeeld en de verdediging zat goed dicht. De ballen die er in de eerste helft niet in gingen, vielen in de tweede helft wel. Hierdoor sloegen ze een gat van 14 punten. Dit werd doorgezet in het vierde kwart.

Mede door de hoge intensiteit en energie op het veld, werd zo de eerste competitiewedstrijd gewonnen. De eindstand van 64-80 zorgde er ook voor dat de allereerste punten werden meegenomen naar het thuishonk.

Op zondag 6 oktober reist Jolly Jumpers 1 af naar Den Helder. Daar wordt om 18 uur gespeeld tegen basketbalvereniging Dozy.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden