Langeveen 1 vist achter het net tegen Vosta

Op een regenachtige zondagmiddag stond de wedstrijd van het eerste elftal van VV Langeveen tegen de Enschedese voetbalploeg Vosta op het programma.

Voor de bezoekers was het de eerste competitiewedstrijd in de vijfde klasse A. Langeveen 1 staat al op drie punten, door de overwinning op Bornerbroek van vorige week.

Langeveen 1 begon goed. Vosta had problemen om zich in de wedstrijd te voetballen met de compleet nieuwe selectie. Na een paar minuten kopte Roy van de Aast een corner op de lat. Niet veel later schoot Maric Gijsbers een afstand schot rakelings naast.

Na vijftien minuten kwam het eerste offensief van de Enschedeërs. Een steekbal door de verdediging van Langeveen 1 zorgde voor een één-op-éénsituatie tussen de spits van Vosta en keeper Thijs Averes. Die laatste bleef rustig en tikte de bal voor de speler weg.

Toch veranderde het speelbeeld vanaf dat spannende moment compleet. Vosta kwam meer aan voetballen toe en kwam ook op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van de zijkant werd binnengeschoten door Mike Trap.

Het tweede gedeelte van de eerste helft ging gelijk op. Weinig kansen voor beide teams, maar wel gele kaarten voor Vosta wegens commentaar op de leiding. Langeveen 1 kreeg nog een grote kans en werd ook benut door Simon Schröder, na voorwerk van Roy van de Aast. Ruststand: 1-1

In het begin van de tweede helft kreeg Vosta de betere kansen. Uiteindelijk beloonde het bezoekende team zichzelf ook met een 1-2 voorsprong door een goed afstandschot.

Langeveen 1 herpakte zich en kreeg meer grip op de wedstrijd. De ploeg had meer kansen en verdiende de gelijkmaker, maar vergat deze alleen wel te benutten. Helaas voor de Langeveners kwam Vosta door goed druk zetten ook nog eens op een 1-3 voorsprong.

Langeveen 1 probeerde nog met de lange bal twee goals te maken. Hierdoor kreeg het nog een penalty en deze werd benut door Wessel Waaijer. Maar ook Vosta kreeg een penalty, al werd die tegengehouden door de sluitpost. Hierna had de thuisploeg te weinig tijd om de gelijkmaker te maken. Eindstand: 2-3.

Een teleurstellend resultaat voor de Langeveense voetballers. Volgende week staat een uitwedstrijd op het programma. Om 14 zal er afgetapt worden bij Zenderen Vooruit.