Vasse 1 pakt thuis drie punten tegen De Tubanters

Het eerste elftal van SV Vasse heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen.

De Tubanters liet in de eerste helft het betere van het spel zien. Dit resulteerde na 10 minuten in een eerste kans voor de rechterspits van De Tubanters, maar Loet Hannink hield zijn goal knap schoon.

In de 35e minuut werd de score geopend door de Vassenaren. Daan Haarhuis werd goed diepgestuurd, de keeper werkte de spits naar de grond en de scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven. Stefan Weersink wist hier wel raad mee en schoot de 1-0 tegen de touwen.

Vlak voor rust leek Vasse op een 2-0 te komen, maar Daan Haarhuis wist de één-op-éénsituatie met de keeper te te verzilveren. De Tubanters was nog een aantal keer gevaarlijk met schoten vanaf het 16-metergebied en voorzetten vanaf de zijkant.

In de tweede helft begon Vasse 1 beter te voetballen en dit resulteerde in een tweetal goede kansen om de score te verdubbelen.

Na 70 minuten kwam Vasse 1 toch op 2-0. Daan Haarhuis maakte dit keer wel beheerst af na opnieuw een één-op-één met de keeper.

De Enschedeërs leken de hoop op een goed resultaat op te geven en Vasse 1 kreeg nog enkele goede kansen om de 3-0 te maken, maar benutte deze niet. Het team Vassenaren kan hierdoor opnieuw drie punten bijschrijven en blijft nog ongeslagen.

Voor de volgende uitwedstrijd hoeft er niet ver te worden gereisd, want deze is op fietsafstand. Het Ootmarsumse KOSC is ook dit jaar weer één van de kampioenskandidaten, al is het alleen al vanwege de fraaie ligging van sportcomplex ’n Tooslag. Het team van trainer/coach Peter de Vries zal op en top gemotiveerd zijn om de voor hen tegenvallende resultaten uit de onderlinge duels van vorig seizoen recht te zetten.