Silke Tulk verliezend finalist in Ierland

De Nederlandse klootschieters die afgelopen week naar Ierland zijn afgereisd voor de King & Queen of the Roads hebben daar spannende wedstrijden gegooid.

Uiteindelijk keerde het team zonder prijzen terug naar Nederland, maar kunnen de sporters allemaal hun individuele leermomenten meenemen in de kwalificatiereeks voor het EK 2020.

Bij de dames kwam Silke Tulk in actie. Voor de elfde keer op rij was zij geplaatst voor de halve finale. Ditmaal was ze automatisch geplaatst, omdat ze vorig jaar de titel wist te winnen.

In de halve finale wist ze overtuigend af te rekenen met haar Duitse concurrente Anke Klöpper en de Noord-Ierse kampioene Dervla Mallon. In de finale trof Tulk een oude bekende: Kelly Mallon. Zij en Tulk kennen elkaar door en door, want ze troffen elkaar minstens tien keer in een onderlinge wedstrijd.

Na drie schoten in de finale lag Silke Tulk een schot voor op haar Ierse concurrente. In de big corner; na vijf schoten, was het schot er net weer uit. Hierna produceerde Mallon drie wereldballen op rij. De voorsprong voor Tulk verdween en voor het eerst in de wedstrijd keek ze tegen een achterstand aan. Deze maakte de klootschietster uit Albergen weer goed, twee schoten voor het einde was het onderlinge verschil nog maar twee meter. Een iets mindere bal van Tulk zorgde voor een voorsprong voor Mallon. De laatste worp van Tulk was prachtig; ze belandde echter een paar meter voor de finishlijn. Mallon moest nog een goed schot produceren om de finishlijn te halen en dit deed ze. Met een onderling verschil van amper 30 meter werd het duel beslist in het voordeel van de Ierse Kelly Mallon. Zij won voor de zevende keer deze titel en Tulk blijft door haar nederlaag steken op vier titels.

Reacties

0