TVC 1 wint ook van Rigtersbleek

Foto: Paul Snijders

De nieuwe hoofdtrainer van TVC’28, Michiel Mensink, zag zijn mannen zondag relatief eenvoudig winnen van Rigtersbleek.

TVC 1 gaf daarmee een goed vervolg aan de overwinning van vorige week, tijdens de competitiestart. De ploeg uit Tubbergen kwam op een uiterst herfstachtige dag goed uit de startblokken, want binnen 5 minuten creƫerde het een drietal kansen. De beste was voor Maarten Booijink: hij kopte in kansrijke positie naast.

Nadat Stefan Huiskes de bal uit een verre ingooi teruggelegd kreeg en naast poeierde, werden de ploegen meer gelijkwaardig en ontstonden aan beide kanten kleine kansjes. Stef Roelofs kwam net te kort bij een mooie steekbal van de goed spelende Daan Geerts. Aan de andere kant viel uit het niets de 0-1. Een van richting veranderd schot rolde achter de kansloze keeper Ruud Hesselink.

TVC 1 schakelde een tandje bij en na goed opkomen van Tom Koelman en een mooie pass van Daan Geerts, kon Stef Roelofs binnen een minuut de gelijkmaker op zijn naam zetten: 1-1. De rest van de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij en was Rigtersbleek met name aanvallend onmachtig. Toch kwam TVC 1 goed weg toen vlak voor rust de bal op het houtwerk van het doel werd gekopt.

Ook in de tweede helft startte TVC 1 beter dan de tegenstander en al in de 47e minuut kon Thijs Koopman een fraaie corner doeltreffend afronden met zijn hoofd en de 2-1 op het scorebord zetten.

Even later leidde een balverovering op het middenveld en mooie dieptepass ertoe dat Stefan Huiskes iets buiten het strafschopgebied vrij kon uithalen om de 3-1 maken. ‘Kat in het bakkie’ zou je zeggen, maar met nog ruim een half uur te spelen gaf TVC 1 geleidelijk het spel uit handen en Rigtersbleek begon aan te dringen. Aanvankelijk konde blauwhemden vrij eenvoudig overeind blijven, maar in de 70e minuut werd een cornerbal niet goed weg gewerkt. In de rebound werd de bal hoog in de touwen gejaagd en de aansluitingstreffer was een feit.

TVC 1 leek wakker geschud en was nu alerter en scherp in de counter. Nadat eerst Okke Scheepers in de omschakeling een goede mogelijkheid liet liggen, gooide hij in de 82e minuut de wedstrijd op slot door uit een counter zijn team op 4-2 te zetten. Volgens de tegenstander ging hieraan een vermeende handsbal en onvoldoende afstand tot de bal ging hieraan vooraf.

Volgende speelt TVC’28 om 14 uur een uitwedstrijd speelt tegen RKHVV in het Gelderse Huissen.

Reacties

0