Kater voor STEVO 1 na flinke verliespot

Foto: STEVO

Het eerste elftal van STEVO heeft zondagmiddag in Nijmegen een flinke kater overgehouden aan het duel tegen SV Orion, want na negentig minuten voetbal stond er een 5-0 score op de borden.

Dat was na de grote nederlaag van vorige week tegen De Bataven een fikse tegenvaller. De beide nieuwkomers in de eerste klasse hebben vooral laten zien dat ze over veel voetbalvermogen beschikken en STEVO 1 heeft het daar heel moeilijk mee. De wil en werklust is wel aanwezig bij de ploeg van trainer/coach Geert Veldhuis, maar alle goede bedoelingen ten spijt kwam STEVO 1 in beide wedstrijden gewoonweg technisch gezien te kort.

Tegen de Nijmegenaren begon STEVO 1 overigens goed aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut zette Niels Wigger zijn neef Roy Wigger vrij voor de keeper. Een niet te missen kans en toch ging de bal niet tussen de palen.

Het spel golfde op en neer in de beginfase, maar na het eerste kwartier kwam Orion steeds gevaarlijker door. In de 20e minuut gevolgd door een fantastische goal. Op twintig meter van het doel vloog de bal onhoudbaar in de kruising.

Na de 1-0 voorsprong kwam STEVO 1 er eigenlijk niet meer aan te pas en 9 minuten later was het al 2-0. De ploeg werd nu aan alle kanten voorbijgelopen en de stand had bij rust al hoger kunnen zijn.

STEVO 1 kwam niet verkeerd uit de kleedkamer en zowaar was er druk op het doel van Orion. Niels Wigger zag zijn schot jammer genoeg in de handen van de Nijmeegse keeper belanden.

De ploeg uit Geesteren had nog meer mogelijkheden, maar hier werd veel te slordig mee omgesprongen. Toen Orion ook nog de 3-0 maakte, was het verzet van STEVO 1 definitief gebroken. De 5-0 was nog mild voor de bezoekers.

Veel tijd om over het verlies na te denken is er echter niet, omdat volgende week zondag de derby tegen TVC 1 op het programma staat. De technische staf is aan zet om het geknakte vertrouwen bij de spelers op te krikken.

Reacties

0