Eerste damesteam van VKC’03 houdt punt over aan duel in Arnhem

Zaterdag streden de waterpoloselectie van VKC’03 een uitwedstrijd in en tegen de dames van Arnhem.

Met negen speelsters en zonder coach werden de koppen bij elkaar gestoken. Om 16 uur klonk het eerste fluitsignaal en werd er volop gestreden voor de drie punten.

Al binnen anderhalve minuut klonk de fluit voor een strafworp voor Arnhem. Gelukkig was keepster Jorieke Aveskamp alert en wist deze te stoppen. Toch was het daarna alsnog de tegenpartij die het eerste
doelpunt op het scorebord kon zetten. Laurissa Krom trok die de stand binnen een minuut weer gelijk. Eindstand eerste periode: 1-1.

In de tweede periode gingen beide teams volop de strijd aan om op de ander uit te lopen. Via een prachtig opgezette aanval bleek het doel van de tegenstander het eindpunt. De voorsprong was daarmee gerealiseerd voor de Tubbergse dames. Maar dankzij een benutte stafworp kwam de tegenstander ook weer op gelijke hoogte. VKC’03 wist wat ze te doen stond en door onder andere een prachtig doelpunt van Wendy Ribberink gingen de Tubbergenaren met een 4-3 tussenstand de rust in.

De taak was helder: rust bewaren en de voorsprong vasthouden. Zo gezegd, zo gedaan. Want door rustig rond te spelen mocht er weer een doelpunt worden bijgeschreven. Ook de tegenstander benutte een doelpoging
om een punt bij op het scorebord te zetten.

Met een minimale voorsprong van 4-5 werd er aan de laatste periode begonnen. Door een benutte strafworp werd de voorsprong uitgebreid naar 4-6. Maar al snel was daar het antwoord van de tegenstander. Door goed samenspel werd er nog tweemaal gescoord door de dames van VKC’03. De Arnhemse dames wisten ook het doel van de Tubbergse waterpoloĆ«rs te vinden en konden ze in de laatste minuut de gelijkmaker binnentikken. Einduitslag 8-8.

Volgende week zaterdag spelen de dames om 17.45 uur in de Vlaskoel in Tubbergen tegen Schuurman BZC.