Jolly Jumpers 1 verliest van een beter spelend Den Helder

Anke Rikhof (rechts)

Zondagochtend reisde het eerste dames team van Jolly Jumpers af naar Den Helder.

Na de eerste volle trainingsweek met nieuwe samenstelling van coaches, begon Jolly Jumpers 1 met goede moed aan het eerste kwart. Dozy Den Helder bleek echter vanaf de start een stap verder te zijn dan de uitploeg. De Tubbergse basketbalsters speelden chaotisch, wat zorgde voor veel onnodig balverlies. Dozy pakt hierdoor gelijk een aanzienlijke voorsprong en het eerste kwart eindigt met 22-13 op het scorebord.

In het tweede kwart lieten de dames uit Tubbergen betere verdediging zien. Er werd veel druk gezet en de communicatie ging beter. Bij de roodhemden wilden de ballen er niettemin niet in, wat terug te zien was in de stand. De kleedkamer werd opgezocht met een stand van 31-21 in het voordeel van de thuisploeg.

In de tweede helft gaf Jolly Jumpers 1 vooral makkelijke scores weg, waardoor zij het zichzelf erg moeilijk maakten. De ploeg uit Tubbergen bleef zoeken in de aanval en wist elkaar niet goed te vinden.

De resterende speeltijd werd vooral gebruikt om te wennen aan de nieuwe systemen. Aan het eind van de wedstrijd speelden de ‘jumpers’ toch nog een aantal mooie aanvallen uit. Zo bleken er genoeg aanknopingspunten om komende trainingsweek mee aan de slag te gaan. Dozy Den Helder is voor nu nog een stap te ver en de wedstrijd eindigde met een stand van 70-42.

Zaterdag 12 oktober is de eerste thuiswedstrijd van Jolly Jumpers 1. Er word om 18.30 uur in sportcentrum De Vlaskoel gespeeld tegen Grasshoppers uit Katwijk.