Ruim 500 deelnemers bij zesde Turvenloop

Het is inmiddels een traditie aan het einde van het jaar, de Turvenloop in Langeveen en Bruinehaar.

Dit wandel- en hardloopevenement werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door carnavalsvereniging de Turftrappers en Fysiotherapie Langeveen Manderveen. Ruim 500 mensen verschenen aan de start: 161 hardlopers, zo’n 300 wandelaars en 73 kinderen.

Het was ijzig koud, de rijp lag nog op de velden en hier en daar was het glad. Toch vertrokken zo’n 300 mensen voor een wandeling van 5, 10 of 15 kilometer. Zij wandelden door het heide- en bosgebied langs de Duitse grens met Langeveen en Bruinehaar. Onderweg werd genoten van gezelligheid, chocolademelk en erwtensoep. Ook een twintigtal prinsen en adjudanten uit andere kerkdorpen sloot aan, samen met prins Patrick en adjudant Jeroen van de Turftrappers. Zij eindigden met een gezellig samenzijn bij café-restaurant Waaijer.

Prijzen

De hardlopers konden kiezen uit twee afstanden: 5 en 10 kilometers. Voor de snelste hardlopers waren er bonnen te winnen, beschikbaar gesteld door verschillende sponsors. De hoofdprijs op de 10 kilometer was een dinerbon van café-restaurant Waaijer. Deze prijs ging bij de mannen naar Robert Gerritsen en bij de vrouwen naar Marieke ten Brinke. Zij liepen de tien kilometer in respectievelijk 32.27 en 39.55 minuten. Op de 5 kilometer wonnen Reinier de Boer (16.56 minuten) en Marije Dankelman (19.06 minuten).

Bedrijvenloop

Naast individuele hardlopers streden ook bedrijven en verenigingen om een prijs in de bedrijvenloop. Dit jaar deden er zestien teams mee aan dit onderdeel van de Turvenloop. Team De Haere 3 won op de 10 kilometer en team Berkhof Sport en  Bewegen 1 op de 5 kilometer. Hiernaast werd door Fysiotherapie Langeveen Manderveen het inschrijfgeld van 50 euro in munten gewonnen. Zij maakten de meest ludieke teamfoto.

Kidsrun

De zesde Turvenloop werd afgesloten met een kidsrun. Aangemoedigd door een groot aantal volwassenen legden eerst de allerkleinsten een afstand van 250 meter af. Daarna volgden de iets oudere kinderen met hun afstand van 500 meter en tenslotte de oudsten op de kilometer. In totaal deden 73 jongens en meisjes enthousiast mee.

Het snelst waren Semm Aijtink en Silja Fokke (2-4 jaar), Melle Hams en Lara Kleizen (5-8 jaar) en Luuk Falke en Jasmijn Lamberink (9-12 jaar).

Brent Kienhuis en Renske Weultjes wonnen een prijs omdat ze het mooist verkleed waren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden