Transfer handbalster Martine Smeets naar Franse topclub

Foto: Clemens Brughuis Fotografie

Martine Smeets stapt per direct over van de Noorse club Molde HK naar Metz in Frankrijk, zo meldt ze aan handbalvereniging Stevo uit Geesteren.

“Ik ben heel blij dat Molde me de kans geeft om te spelen voor zo’n grote club als Metz.” Martine komt bij de Franse club een goede bekende tegen: Emmanuel Mayonnade, de bondscoach van Oranje, die er trainer is. In Frankrijk tekent ze voor een half jaar, met een optie tot een langer verblijf bij de landskampioen.

“De afgelopen dagen zijn een behoorlijke achtbaan geweest”, laat Martine weten. Ze heeft geen moment getwijfeld toen haar manager belde. “Het is een droomclub en dan moet ik deze kans grijpen. Metz had behoefte aan een linkerhoekspeelster, omdat een Franse speelster door een zware blessure lang aan de kant staat.

“Het is altijd lastig om in deze fase van het seizoen een goede vervangster te vinden”, aldus Mayonnade. “We zijn dus heel blij dat het ons gelukt is om Martine te halen.”

Metz Handball speelt al jaren om de prijzen. “Het team voor volgend jaar staat, maar er is ruimte om over verlenging van mijn contract te praten”, laat Martine tot slot weten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden