CSI Twente aangemerkt als beeldbepalend Overijssels evenement

Foto: Mark Mensink

Vijftien Overijsselse evenementen zijn door het provinciebestuur aangemerkt als beeldbepalend evenement in de periode 2020-2023.

Het gaat om onder meer de FBK Games in Hengelo, Ribs & Blues in Raalte en het Dickens Festijn in Deventer. In alle gevallen gaat het om events met een (inter)nationale uitstraling, grote mediabereik en kwalitatief hoge niveau. Ook het hippische evenement CSI Twente in Geesteren staat in dit rijtje en krijgt daarmee tussen de 49.000 en 65.000 euro over vier jaar uitgekeerd.

In totaal waren 52 aanvragen ingediend.

“We zijn trots op het grote aanbod kwalitatief goede evenementen in onze provincie”, zegt portefeuillehouder Eddy van Hijum. “We hebben de lat bewust hoog gelegd, en geselecteerd op gevestigde evenementen met een goed aanbod. Ook hebben we gekeken hoe de evenementen bijdragen aan onze ambities, zoals het versterken van de sociale samenhang, de verbinding met het DNA van Overijssel en het toegankelijk maken van sport en cultuur voor iedereen. De beeldbepalende evenementen zijn echt topevenementen, die kleur geven aan Overijssel. Ze zijn aantrekkelijk voor onze inwoners, trekken mensen uit binnen- en buitenland naar Overijssel en zorgen zo voor een economische impuls.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden