Jumping Schröder en het gemeentelijk sportgala op de lange baan geschoven

Foto: KIEK4FUN

Het hippische paardensportevenement Jumping Schröder Tubbergen, dat in mei zou plaatsvinden, is vanwege het coronavirus voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Dit betekent tevens dat er (voorlopig) geen Sportgala Tubbergen georganiseerd wordt. “Wij hebben de laatste weken de ontwikkelingen rondom COVID-19 op de voet gevolgd en zijn van mening dat het onverantwoord is om in mei ons internationale concours te organiseren. Dit niet alleen vanwege de gezondheid van de ruiters, maar zeker ook die van onze trouwe bezoekers en vrijwilligers”, vertelt bestuursvoorzitter Wim Schröder. “Daarnaast vinden wij het niet gepast om juist nu aan onze trouwe sponsoren financiële steun te vragen, wanneer ze wellicht zelf alle zeilen bij moeten bijzetten tijdens deze zware tijden.”

Het bestuur sluit overigens niet uit dat er later dit jaar alsnog een paarden- en ponyconcours komt. Of dit een wat kleiner evenement zal worden, waarbij de focus ligt op de landelijke en nationale rubrieken, daar gaat het bestuur zich nog over buigen zodra de gehele situatie rondom het coronavirus onder controle is.

De organisatie wenst iedereen veel kracht en positiviteit in goede gezondheid toe tijdens deze zware tijden en hoopt dat het snel de zevende editie kan presenteren.

Dossier: Corona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden