Annelies Smeets uit Geesteren gaat handbalclub in eredivisie leiden

Foto: Annelies Smeets

Annelies Smeets is met ingang van het komende seizoen de nieuwe hoofdcoach van handbalclub Oosting E&O, waarvan het herenteam in de eredivisie speelt.

Met de 32-jarige Smeets presenteert E&O de tweede vrouwelijke trainer/coach in de historie van de vaderlandse eredivisie. Monique Tijsterman had in 2014, bij de Limburg Lions, de primeur.

De club en Smeets gaan een verbintenis aan voor de komende twee seizoenen. Haar haar is de Oosting Arena Emmen geen onbekend terrein. “Ik ben begonnen als 6-jarig meisje met handbal bij Stevo in Geesteren. Vanuit daar, via Olympia Hengelo naar E&O verhuisd. Door een knieblessure een stapje terug gedaan naar de buren van hv DOS. Hier het plezier voor topsport weer teruggekregen en vervolgens een buitenlands avontuur aangegaan bij het Zweedse Boden Handboll.”

Terug in Nederland richtte ze haar pijlen op het trainerschap. Dit begon bij Paul van Gestel, toenmalige trainer en technisch directeur van de Carmel Handbalschool. Smeets hierover: “Dankzij het succes van de nationale damesploeg kreeg ik de mogelijkheid om meer en meer trainers uren te maken bij DOS, SVBO, RTC (regionaal talentencentrum) en als hoofdtrainster/coach van de heren van HVC, waar ik vier jaar heb gewerkt. Na drie jaar zijn we vanuit de hoofdklasse gepromoveerd naar de tweede divisie. Ik heb het geluk dat ik dagelijks mag samenwerken met Harrie Weerman, een handbalkenner in hart en nieren met een drive waar menig mens jaloers op mag zijn.”

Smeets is een groot voorstander van de Nederlandse spelvisie. “Ik pas dit ook toe binnen de handbalschool en het RTC. De visie van E&O past hier perfect bij. De club wil ontwikkelen en investeren in jeugd, talent en ambitie. Freek Gielen heeft een zeer ontwikkelde en complete groep achtergelaten voor me, voor mij de uitdaging de volgende stap te maken met deze jonge, getalenteerde groep. Hoe deze stap uiteindelijk vorm gaat krijgen, is natuurlijk afhankelijk van meerdere zaken. Persoonlijk hoop ik dat ik deze groep lang genoeg bij elkaar kan houden, zodat we ontwikkeld genoeg zijn om een waardig Beneliga team te zijn.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden