SV Vasse staat toch eventjes stil bij het 75-jarig jubileum

Misschien was dit wel het mooiste cadeau dat de Vasser vereniging zich wensen kon tijdens de coronacrisis: op 6 mei 2020, exact 75 jaar na de oprichting van SV Vasse, mochten de pupillen weer starten met hun trainingen.

Toch had de vereniging en de jubileumcommissie zich een heel ander jubileum voorgesteld. Uren voorbereidingen zouden van zondag 17 mei t/m vrijdag 22 mei een hoogtepunt moeten opleveren in de clubgeschiedenis. De tweede editie van de Jippie-bokaal zou op zondag 17 mei het startsein zijn van een week vol activiteiten. Woensdag 20 mei zou de wedstrijd SV Vasse Allstars – FC Twente Allstars het startschot zijn van een grandioze feestavond en uiteindelijk zou op de vrijdag na Hemelvaart die week knallend worden afgesloten met het traditionele FC Twente supporterstoernooi.

Helaas niets van dat alles. Toch werd de bijzondere verjaardag niet vergeten, getuige de vele felicitaties die via social media binnen kwamen. Oud-trainers, een afvaardiging van het kampioenselftal 2000-2001, de wethouder van sport, de burgemeester en vele anderen namen de moeite om de jarige club te feliciteren.

Coronaprotocol

Dankzij inspanningen van het bestuur van SV Vasse en VMC en de vele vrijwilligers werd er de afgelopen weken gewerkt aan een gedegen coronaprotocol. Eerst mochten de pupillen starten met hun training. Er is ervoor gekozen om de jeugd van VMC in hun eigen woonplaats te laten trainen. Teams werden samengevoegd, trainers werden bereid gevonden om trainingen te verzorgen en op 6 mei kon er dan daadwerkelijk gestart worden. De instroomgroep mocht de aftrap verzorgen van weer samen sporten. Een week later volgde de oudere jeugd en vanaf 19 mei kunnen de senioren ook weer trainen.

Complex

Nu het complex na weken weer wordt geopend, wordt ook het belang van de vuttersploeg nog maar eens bevestigd. Daar waar normaal gesproken het complex er keurig bij ligt is, nu duidelijk te zien dat de natuur vrij spel heeft gehad. Inmiddels zijn er al kleine werkzaamheden verricht, waarbij uiteraard de regels van het RIVM en de gemeente Tubbergen in acht worden genomen. Naast het weer op orde brengen van het complex zal er ook verder gewerkt worden aan het beachhandbalveld.

Het bestuur van SV Vasse dankt alle spelers, leden, vrijwilligers en sponsoren die zich het afgelopen seizoen op welke wijze dan ook hebben ingezet voor de vereniging.

Dossier: Corona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden