SV Vasse neemt afscheid van hoofdtrainer Mark Bolink

Foto: SV Vasse

Na vier succesvolle jaren is er een eind gekomen aan de samenwerking tussen Sportvereniging Vasse en hoofdcoach Mark Bolink.

Zondagmiddag 8 maart komt de trainer met een tevreden glimlach van het veld gelopen. Zojuist hadden ‘zijn mannen’ koploper KOSC met 1-0 verslagen. Wie had kunnen bedenken dat dit ook tevens zijn laatste wedstrijd was als eindverantwoordelijke? Inmiddels zijn we 3 maanden verder. En is er weer een aantal keren door de selectie getraind volgens de RIVM-principes, zoals anderhalve meter afstand.

Donderdag 4 juni trainde Bolink voor de laatste keer met de mannen van het vlaggenschip. Hierna stond voorzitter Björn Egberts stil bij zijn verdiensten. Als jonge trainer wist hij de selectie zowel technisch als tactisch sterker te maken. De resultaten waren wisselvallig, maar het elftal speelde altijd met de volle inzet en in het afgelopen seizoen leek alles op zijn plaats te vallen. Bolink kon beschikken over een nagenoeg fitte selectie en hij kreeg de beschikking over een videosysteem, zodat de coach zijn spelers nog beter kon instrueren.

Dit alles werd beaamd door aanvoerder Randy Pegge. Tezamen met een groep die volwassener was geworden leek SV Vasse dit seizoen af te stevenen op een topklassering. Nadat koploper KOSC werd verslagen stonden de Vassenaren derde en was de druk op de koploper behoorlijk opgevoerd. We zullen echter nooit weten of de Vassenaren daadwerkelijk om het eremetaal had kunnen strijden, omdat de competitie vanwege de uitbraak van het coronavirus stilgelegd werd.

Oud-voorzitter Jan Veldhuis benadrukte ook nog eens dat Bolink zich als trainer altijd heel sociaal heeft opgesteld naar allerlei geledingen binnen de vereniging. Hierna was het woord aan de trainer zelf. Hij bedankte de verschillende mensen met wie hij de afgelopen jaren heeft samengewerkt. Ook de supporters werden niet vergeten, ondanks dat er nu niemand bij konden zijn.

In augustus staat een oefenwedstrijd tussen de nieuwe ploeg van Bolink, Twenthe Goor, en SV Vasse gepland. Hopelijk kan deze daadwerkelijk plaatsvinden, waardoor er dan meer tijd en ruimte is om samen met de supporters terug te blikken.

Nieuwe trainer

Donderdag 11 juni zal de eerste selectie gaan kennismaken met de nieuwe hoofdtrainer: Nico Eshuis. Eind juni starten vervolgens een aantal trainingen. Na een aantal zal er een vakantie worden ingelast, voordat de spelers met een extra frisse blik aan de nieuwe competitie zullen beginnen.

Dossier: Corona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden