Gerrit Venhuis winnaar van het Butketoernooi 2020

Gerrit Venhuis heeft vrijdagavond de ‘Kei van Hoarl’ in ontvangst genomen.

Het butken werd voorheen door velen beoefend en dit spel uit vervlogen tijden wordt nu nog jaarlijks gespeeld in het buurtschap Haarle bij Reutum.

Met de spelregels van vroeger werd dit jaar voor de negende keer het kampioenschap georganiseerd. Voor deze wedstrijd waren alle heren uit de buurtschap Haarle uitgenodigd. Met een grote opkomst van liefst 24 deelnemers werd maandagavond 7 augustus op een vijftal butkevelden een compleet toernooi afgewerkt. Gadegeslagen door toeristen uit Drenthe en de Reutumse wijk Stroveld bleven er uiteindelijk zes butkespelers over die in de finale konden strijden om de titel. Daarin zegevierde Venhuis, met liefst 19 punten.

Herman Droste behaalde 9 punten, goed voor een tweede plaats, en ‘good old’ Janny Groothuis sleepte de resterende 2 punten, goed voor een derde plaats, binnen.

Ook mag gezegd dat met hulp van Miep Droste, Irma Aarnink, Marleen Jansen, Yvonne, Marian en José Lammerink de wedstrijdleiding goed in handen was. Alles werd door hen keurig op formulieren genoteerd. Tot slot werden Gerard en Irma Aarnink bedankt voor de gastvrije ontvangst met bijbehorende gezellige nazit.

Volgend jaar is er een jubileumeditie. Dan wordt op de laatste vrijdagavond van de bouwvak in Veur-Hoarl het Butketoernooi voor de tiende keer georganiseerd.

Reacties