‘Coronastart’ voor hardlopers tijdens trailrun in het Springdal

Foto: RUNFORESTRUN

De lustrumeditie van RUNFORESTRUN, een hardloopevenement door het Springendal bij Ootmarsum en Vasse, kent verschillende wijzigingen om te kunnen voldoen aan de coronamaatregelen.

Deze passen nog steeds bij de relaxte sfeer van het evenement, zo geeft de organisatie aan. Iedere deelnemer heeft bijvoorbeeld een eigen starttijd. “Bij de RUNFORESTRUN was het al de gewoonte geen massastarts te hebben. We lieten de deelnemers in de afgelopen jaren al om de beurt starten. Dus de stap naar een interval start van 15 seconden per deelnemer was voor ons niet eens zo’n hele grote”, aldus organisator Winfried Bats van adam&events. “De deelnemers moeten zich vooraf online aanmelden. Nieuw is dat zij dan een verwachte gemiddelde snelheid op moeten geven. Op basis daarvan worden de deelnemers achter elkaar ingedeeld, zodat er zo weinig mogelijk inhaalmomenten voorkomen.”

Test

Eind augustus is tijdens een soortgelijk evenement en opzet met ruim 500 deelnemers getest, vertelt Bats. “De deelnemers genoten van de rust en ruimte om hen heen wat een automatisch gevolg is van de spreiding door deze interval frequentie. Eigenlijk is het een verbetering omdat de sfeer nog steeds goed is maar dat je nu nog meer beleving van de natuur ervaart, en daar is het trailen om te doen.”

Naast een verspreide start zijn de verzorgingsposten eveneens aangepast. Zo zijn er geen graaibakken en wordt de voeding los gepresenteerd. De deelnemers nemen vanuit het oogpunt van hygiëne en het minimaliseren van afval een eigen beker mee, die alleen door vrijwilligers wordt ingeschonken.

De opbrengst, waarmee adam&events iedere keer een lokaal en concreet doel financiert, zal ongeveer 1.000 euro bedragen en door één van de natuurbeheerders van het Springendal in het gebied geïnvesteerd worden.

Inschrijving en startlocatie

Het sportevenement vindt op zaterdag 26 september plaats vanaf camping De Witte Berg bij Ootmarsum. De route gaat onder meer langs Hezingen, Mander en zelfs een paar stukjes over de grens.

De inschrijving voor de vijfde editie van de trailrun loopt nog tot en met zondag 20 september. Evenals de afgelopen jaren kunnen deelnemers kiezen uit 15, 25 en 34 kilometer hardlopen door de natuur van het Springendal.

Na de sluitingsdatum van 20 september kunnen deelnemers zich niet meer aanmelden en is er dus ook geen daginschrijving.

Dossier: Corona

Reacties