Bent Viscaal hoopt op stoeltje in Formule 2

Foto: Blatter Media

De 21-jarige coureur Bent Viscaal uit Albergen hoopt komend seizoen actief te zijn in de Formule 2 en test hiervoor vandaag een racewagen van het team Trident.

Viscaal kwam de afgelopen jaren uit in de Formule 3, waarin hij bijvoorbeeld zegevierde op Silverstone. Mocht de talentvolle Albergenaar in een stoeltje weten te bemachtigen in de Formule 2, is hij nog maar een trede verwijderd van koningsklasse Formule 1.

Het testen vindt plaats op het woestijncircuit in golfstaatje Bahrein, waar hij sinds een aantal dagen vertoeft. “Ik ben erg blij dat ik in een Formule 2-wagen mag stappen”, aldus Viscaal. “Het zal ongetwijfeld een ongelooflijke kick geven. Trident Racing en ik onderhouden een goed contact en uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat ik nu in een van hun wagens mag stappen, om een test uit te voeren.”

600 pk

Viscaal gaat er wat betreft vermogen flink op vooruit. De Tukker is gewend aan een bolide die voortgestuwd wordt door een kleine vierhonderd paardenkrachten. De turbomotor van de Formule 2-bolides levert liefst zeshonderd paardenkrachten. “Voor mij is het in meerdere gevallen een vuurdoop: de eerste keer met een F2-bolide, de eerste keer met koolstofvezel remschijven en de eerste keer met die grote, achttien inch wielen.”

“Het is mijn doel om de Formule 2-wagen zo goed als mogelijk onder de knie te krijgen, uiteraard met het oog op volgend jaar. Wat ik in 2021 precies ga doen is op dit moment nog niet duidelijk, maar ik richt mijn pijlen op een zitje in een van de opleidingsklassen die in het voorprogramma van de Formule 1 vormen. Ik hoop zo snel mogelijk meer te vertellen over de toekomstplannen”, besluit Viscaal strijdvaardig.

Reacties