Knop moet om na “dramatisch” jaar 2020, aldus voorzitter Tubbergse voetbalclub

Henk Wessels
Foto: TVC'28

In zijn nieuwjaarspeech, die ditmaal als videofilmpje verspreid is, beschrijft TVC’28-voorzitter Henk Wessels het jaar 2020 kort en krachtig als “dramatisch”.

Normaal gesproken kijkt een clubpreses uitgebreid terug op sportieve prestaties en memorabele momenten, vooral ten positieve. Ditmaal overheerst een negatief gevoel, geeft Wessels aan. De voetbalcompetitie is maar deels uitgespeeld en vele wedstrijden konden vanwege de coronapandemie niet doorgaan. Traditionele evenementen vielen in het water bij de Tubbergse club of konden alleen in sterk gewijzigde vorm doorgang vinden.

De knop moet echter om, zo blikt Wessels alvast vooruit. Nu is het weliswaar nog stil op het sportcomplex in Tubbergen, maar jeugdleden beginnen komende week weer met trainen. “De lokale overheid heeft gevraagd, de burgemeester dus, of wij de jeugd zoveel mogelijk bezig willen houden. Omdat ze het in deze tijd al moeilijk genoeg hebben. En natuurlijk pakken wij als TVC’28 onze maatschappelijke rol op en gaan we dat doen. Ambitieuze en betrokken jeugdtrainers gaan na de kerstvakantie weer aan de slag met onze jongens en meiden.”

Ook voor de senioren zit al iets in het vat, schat Wessels voorzichtig doch hoopvol in. “Ik verwacht dat we aan het einde van januari weer bezig kunnen met serieuze groepstrainingen, ook voor de senioren. En misschien dan, een maandje later, beginnen met de competitie in welke vorm dan ook? Het zou mooi zijn.”

Reacties