Ook dit jaar geen CSIO/CDI Twente in Geesteren

Maikel van der Vleuten, winnaar in 2019
Foto: CSI Twente

Ook dit jaar vindt het CSIO/CDI Twente in Geesteren geen doorgang en de organisatie heeft de internationale paardensportfederatie FEI op de hoogte gebracht van het besluit dit evenement te schrappen.

Volgens directeur Rob Maathuis is het niet zinvol het toernooi van 9 t/m 13 juni 2021 te laten plaatsvinden. “De overheden en de FEI staan het ons gezien de huidige ontwikkelingen rond het coronavirus en de uitbraak van rhinopneumonie niet toe in juni op gangbare wijze een evenement te organiseren. Dat wil zeggen met inbegrip van alle sportieve elementen, in aanwezigheid van publiek en met de daarbij behorende faciliteiten voor hospitality. We hebben nog onderzocht of het mogelijk zou zijn onze wedstrijd door te schuiven naar juli, maar dan zitten we met conflicterende data van andere grote evenementen, waar veel internationale toppers naar toe moeten in de aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio.”

In Geesteren zouden volgens de hippische kalender in de tweede week onder meer een wedstrijd voor de halve finales van de nieuwe Longines EEF Jumping Nations Cup Series en een internationale drie sterrenwedstrijd dressuur worden afgewerkt. Maathuis vervolgt: “We vinden het erg spijtig, maar alles overwegend worden we helaas geconfronteerd met de realiteit dat we ons concours niet kunnen houden op de manier die bij ons evenement past. Ook al, omdat het dit jaar niet mogelijk is je als organisatie te verzekeren tegen schade, die ontstaat als het concours onverhoopt toch moet worden afgelast.”

Dossier: Corona

Reacties