Manderveense dames dagen uit met wandelchallenge

Foto: Joyce de Witte en Silvia Rikmanspoel

Fysiotherapeut Joyce de Witte en beweegcoach Silvia Rikmanspoel willen mensen uitdagen in bewegen te komen met een wandelchallenge: 10 dagen 10 kilometer wandelen.

Beide dames zijn actief in de recreatiewerkgroep van Mijn Manderveen 2030, waarbij het wandelen bij verschillende activiteiten terugkomt. Bijvoorbeeld bij de succesvolle wandel3daagse, de adventswandeling en het dauwstappen op Hemelvaartsochtend. De challenge houdt in dat er tienmaal gewandeld wordt en dat daarbij iedere keer een afstand van ongeveer 10 kilometer afgelegd gaat worden. De tien routes krijgen de deelnemers gratis toegestuurd via mail en het startpunt is telkens het Kulturhus in Manderveen.

“Dit betekent niet dat er per se 10 dagen achtereenvolgens moeten worden gewandeld, je kunt ook afspreken om er bijvoorbeeld minimaal 10 en maximaal 30 dagen over te doen. Daag je vrienden, familie, teamgenoten, collega’s of andere bedrijven uit voor deze challenge en ga aan de wandel”, aldus de dames. “Bewegen in de buitenlucht mag met maximaal vier personen, dus neem gerust een wandelmaatje mee. Het doel van deze challenge is om mensen in beweging te krijgen en ze te laten genieten van de prachtige omgeving in en om Manderveen. Om er voor te zorgen dat dit op een veilige en verantwoorde manier kan, ontvangen de deelnemers de routes via de mail, zodat ze vrij zijn wanneer ze de 10 dagen wandelen en er daardoor geen ophoping van mensen ontstaat bij een startbureau. Tevens valt er iets te winnen tijdens deze challenge, bij aanmelding ontvangen de wandelaars hierover nadere informatie.”

De challenge gaat van start op maandag 26 april en loopt t/m 25 mei. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wie geïnteresseerd is in deze wandeluitdaging, kan aanmelden via [email protected]. Personen die meer met wandelen willen gaan doen en begeleiding willen op het gebied van de juiste wandeltechniek, het verwezenlijken van wandeldoelen, een stukje voeding et cetera, kunnen eveneens contact opnemen. “Kortom, we hopen dat veel mensen op een vrijblijvende manier in beweging komen op ieders eigen tempo, ritme en planning om te genieten van bewegen.”

Zit het met de looptechniek wel goed, maar is een algehele fitheidstest weleens wenselijk, mail dan naar Fysiotherapie Langeveen – Manderveen: [email protected].

Reacties